藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9649|回復: 31
打印 上一主題 下一主題

Plasma [複製鏈接]

我估大部份業主都會用Plasma甚至投射 (因為單位設計関係)。
有小小心得可以同大家分享吓!!
- Plasma如果每日開8個鐘左右,(我估大家都要返エ,應該用唔到8個鐘) , 加上
   個Plasma冇病冇痛嘅話,大約可以用到5至6年;
- 而Plasma價錢應該仲有得跌,但大家要留意保養期 (水貨我唔知啲condition),大部份大牌子都係有一年保養期,期中Samsung有兩年(我哋入伙嗰時唔知仲係咪),Samsung啲質素唔差,但價錢就拍得住Sony;
- 過咗保養期可以續保,但保費都要成幾仟
- 投射就要有暗嘅環境至有好効果,睇波真係一流,(我依傢用緊個隻Sharp,兩
   年前買,八仟幾,打落牆度効果都可以接受),可能周圍黑啦,好易會眼瞓,同
   唔受亞媽歡迎 (話壞眼喎!)

我唔買plasma
我係隱形人  :em19:

我唸我都唔會買plasma呀...咁貴...同埋...咁短壽命既...?? 唔化算....我諗我會係主人房放電腦用LCD mon睇電視咋.....(仲要係諗...唔一定...嘻嘻..)
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

我都唔會整plasma呀~
幾皮野我情願整個海葵缸好過~嘿嘿~~
一陣post少少相出黎...

講真,一個真正玩av的人,是不會玩plasma...
除非香港的電視節目數碼化,去到1080I(解像度over dvd) ,
否則部plasma真的是英雄無用武之地。如果你用來看tv...好核突的。
而且光度及格樓一定差過  crt 即傳統電視。
等如你買lcd mon..要去到 1:700先似樣。但好貴。
永遠愛著您 :em21: [/code]

Re: Plasma

[quote:f8bef7e434="options"]- 投射就要有暗嘅環境至有好効果,睇波真係一流,(我依傢用緊個隻Sharp,兩
   年前買,八仟幾,打落牆度効果都可以接受),可能周圍黑啦,好易會眼瞓,同
   唔受亞媽歡迎 (話壞眼喎!)[/quote]

我亞媽都係咁謂.....
加上睇左呢條thread 又真係要諗諗用唔用plasma或者projector.......

如果改改d掣位...... 郁d都要上千........ 唉..........
2座A - original \"M&J\"

[quote:c40382e50c="dick&queenie"]講真,一個真正玩av的人,是不會玩plasma...
除非香港的電視節目數碼化,去到1080I(解像度over dvd) ,
否則部plasma真的是英雄無用武之地。如果你用來看tv...好核突的。
而且光度及格樓一定差過  crt 即傳統電視。
等如你買lcd mon..要去到 1:700先似樣。但好貴。[/quote]
所以情願用d錢去買第二d av 產品

我都只係會買傳統式電視 咩牌子好呀?

sony
我係隱形人  :em19:

我都係咁唸! 應該都係sony

[quote:880a99cea2="H&H"]我都係咁唸! 應該都係sony[/quote]

講下有邊隻 CRT model 係你地心水丫 ~