藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: wychan
打印 上一主題 下一主題

5.1 喇叭引線 [複製鏈接]

[quote:3a3d4900c2="ttchan"][quote:3a3d4900c2="ttchan"]有冇人已裝喇叭綠要幾長才夠 h室另外引入喇叭綠難唔難[/quote]

nobody replies :em01:  :em01:[/quote]

我是F 室的 喇叭線視乎您的"喉" 怎樣"走" 我自己就建了新牆 由廳到"大房" 是踉"原裝的暗喉 再接到新牆的暗喉 師傅叫我買140尺 用餘20尺左右 (我是5.1- 只是2 個置用這種線) 用量視乎您怎樣"走線" 我當然是"兜大圈"

[quote:8c925f87cf="matthewlee"][quote:8c925f87cf="ttchan"][quote:8c925f87cf="ttchan"]有冇人已裝喇叭綠要幾長才夠 h室另外引入喇叭綠難唔難[/quote]

nobody replies :em01:  :em01:[/quote]

我是F 室的 喇叭線視乎您的"喉" 怎樣"走" 我自己就建了新牆 由廳到"大房" 是踉"原裝的暗喉 再接到新牆的暗喉 師傅叫我買140尺 用餘20尺左右 (我是5.1- 只是2 個置用這種線) 用量視乎您怎樣"走線" 我當然是"兜大圈"[/quote]

我係B室的因為我師傅幫我攪只知道佢入暗喉係新建的牆放過去對面牆.....
D線幾長我就唔多清楚不過可以問下佢因為佢幫我買埋線....  
KS

我係E室 用60尺左右.

屋企條喇叭線 點用 ??

係呀 ! 我都想問好耐 ?
JANICE :em11:

It's only rough-in in other words there is no wire inside it but you can buy wire and pass through the pre-set outlets (the wire will be inside the wall/floor) which located on the wall near TV outlets and the opposite wall.