藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: wychan
打印 上一主題 下一主題

5.1 喇叭引線 [複製鏈接]

請問條紅繩就係引線嗎??

要點樣先可以引到架??

[quote:f179039602="piglet"]請問條紅繩就係引線嗎??

要點樣先可以引到架??[/quote]

以上圖為例紅線是引線,但是我家中的是白色的(但斷了)有空的話,自行 check check 啦。

而且方向亦有不同,有些是向上發展,而有些是向下的。 :idea:

我今天將5.1喇叭線的蓋打開 發現引線仍在 但想拉引線出來 但用九牛二虎之力 仍然不可以拉出 請問為何及解決方法 多謝

[quote:000aa97cd9="Oscar_ho"]我今天將5.1喇叭線的蓋打開 發現引線仍在 但想拉引線出來 但用九牛二虎之力 仍然不可以拉出 請問為何及解決方法 多謝[/quote]

add to defect list.

我地之前都係咁E 傾過.

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2876&highlight=

Re: 5.1 喇叭引線

[quote:2228ed12a7="Jeffrey & Shirley"]另外,有無人已經係RC用電聯上緊網?[/quote]

RC上網快過Netvigator 因為冇人爭.

有冇人已裝喇叭綠要幾長才夠 h室另外引入喇叭綠難唔難

[quote:99d5f502bb="ttchan"]有冇人已裝喇叭綠要幾長才夠 h室另外引入喇叭綠難唔難[/quote]

nobody replies :em01:  :em01:

[quote="ttchan"][quote:e676f845fb="ttchan"]有冇人已裝喇叭綠要幾長才夠 h室另外引入喇叭綠難唔難[/quote]

呢個問題我都好想知呀!  :?

各位鄰居

如果想知實制長度 先用一條新引線連接已有引線 後拉出舊有引線及同時張新引線引進導管中 之後便可計算實制長度 但導管內徑為20mm 不要用太粗喇叭線 會穿不下.