藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1845|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

啟用window xp [複製鏈接]

我買左部notebook 係用xp window
佢成日彈個message box出0黎叫我啟用個window
但我又仲未搞得掂上網 唔懂啟用喎!
如果唔啟用會點0架???係唔係無得用0架???
死啦!仲淨返4日咋!

Re: 啟用window xp

[quote:b667836e2c="Tomato"]我買左部notebook 係用xp window
佢成日彈個message box出0黎叫我啟用個window
但我又仲未搞得掂上網 唔懂啟用喎!
如果唔啟用會點0架???係唔係無得用0架???
死啦!仲淨返4日咋![/quote]

打電話去Microsoft登記

喵~
正版係咁o架 啟用個window有幾種方法o既 你可以先連o左線上網 然後就跟住佢o既程序做就得o勒。如果冇得上網 就要用打電話方式登記 只要你係啟用windows個畫面到揀用電話登記 選地區"香港" 佢就有個電話號碼俾你打 佢會叫你輸入係畫面見到o既一大堆數字 完成後又佢會俾番一大堆數字你 你就將d數字入留落部機到 reboot 後就成功註冊o左o架o勒!!
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

明白!明白!唔該晒! :em11: