藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Stephen@RC
打印 上一主題 下一主題

恆昌service好唔得 [複製鏈接]

我都join 左  非常後悔. :em06: ...都係怪自已貪方便啦~ 點知而家好似比人"線"咁.

強硬d 你會發現其實係唔錯.

我都好後悔呀~~ :em01:
而家成日諗 如果當日無join到 我就可以好快入伙啦!!
諗住買d簡單傢俬住住先 又驚好似家徒四壁0禁 買得多又驚第日夾埋恆昌 搞到成屋都係傢俬 無位擺..........

等埋全部人一齊送 佢都唔知有無0禁多車同人手做啦!都唔明點解唔分批送 真係傻傻地......... :em13:

係咪真係投訴呀???預埋我呀!!

其他屋苑的傢俬package係咪都要兩個月送貨連安裝呢?

Don't worry. The staff replys according to "black and white" gei. Give them pressure should be OK la. Just like "defect issue". Official answer is 4 weeks but some neighbour are already finished la.

我都有小小悔恨當初為求貪一時方便 唔想四處睇傢俬  雖然簡傢俬係一種樂趣 但又鬼叫我honey無咁多假期! 我唯有就飯.... :em06:

我都知道強硬D係一定work 但係我地係消費者 佢錢就收左 點解要我地要強硬先至可以取回我地應得o既野!? suppose佢地係咪理應provide比我地? 唔通依個就係現今社會o既服務態度 :?: 貨不對版係應該 遇到一間老實o既公司就叫做好彩... :!:

[quote:a0961de99f="SM"]12個字!
"講就天下無敵! 做就無能為力!!!" :twisted:

當日佢地起中環示範單位入面講o既野唔洗付責任!
咩野理由邊件傢俬唔要 換第二件傢俬就將原來件傢俬應值o既價錢大減 少則減三份一 多則減一半都唔只!! 咩呀!? 當我唔要果件傢俬折舊賣返比佢牙!?   :twisted:
基本上我細房入面隨左張書枱之外我全部傢俬都無要到 同埋加大左做五尺床!
到最後我都要補幾舊水!
當初我都打算將張床放上窗台 但係要加成四千幾蚊!!
我都唔算一個好有要既人 我都明白唔可以expect起一間傢俬公司入面全屋傢俬都簡arm心水 但果度o既款式真係得好少選擇 每樣得果三兩款~:em06:
果個性吳o既女人我最深刻 "tum"人join傢俬plan果陣就四萬咁口 嘜x都話得得得! 而家就x口x面(即唔滿意我地好多人都complain佢間公司!) 好心佢自己理虧就唔好學人嬲返轉頭啦~

我唔知恒昌離緊做入傢俬依part做得好唔好? 恒昌同我講預計入傢俬要一個月.
不過我對佢地講o既野我只會信一成(其實一成都死) :em18:
總括來講 我對佢地最唔滿意係佢地"講一套做一套!! 我最憎人講野講得出做唔到!!!  :evil:

真係唔好意思 我似乎肉緊左小小 :!:[/quote]

i really agree what u said.  Face off of Ms Ng ar.  I need to make some changes cos of 'wang leung' problem.  Then she said Its me didn't read clear the floor plan.  Shit!!  She said all the furniture is finished so can't change for us.  I am querry if she really finish all why take 2 months ar.   :em13:  :em10:  :twisted:  :?:

佢地入電腦一批一批咁做板.  所以會group起一d單位一齊送貨.  所以要等.
不過要小心個衣櫃安裝位置 如果幅牆係斜既 佢只會做最細既尺寸.   咁即係話如果你搵人裝修完後佢安裝個櫃時 你可能發現櫃同牆重有好多空位 好難睇.  或者 如果你個裝修師傅手工差 咁日後d人參觀你個單位就一眼見到d牆係斜. 會好樣哀.

To N&M
"Official answer is 4 weeks but some neighbour are already finished la."
really??? some neighbour are already finished ma????

well 其實我認為如果d furniture 一早就做好預備係度
就根本無可能要2個月咁耐 看來恆昌果邊如果無一個好的理由比我們
我們就一於去complain 佢地啦.....