藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Albert and Ruby
打印 上一主題 下一主題

廁所門勁易走光 [複製鏈接]

已經整好條路軌 隻門貼牆冇隙喇
不過隻門成日卡住 又要入defect...
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

好似唔係每個單位既趟門窗花位一樣咁高 唔知大家有冇留意呢?
2座A - original \"M&J\"

可唔可以叫發展商封左度門上下D通窿位架?

封死左會焗死架...

我想是百頁設計的問題 通常是斜的...

如可以裝過斜的最好 否則不如自己貼張海綿/紗布 可透氣又保私忍.

咁一係剩係封下面咁得唔得呢?我男友直頭想換左做"YIM"門但係又怕會牽一髮動全身...

another suggestion: metal plate
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

上下出出風位我覺得比較易攪 掛點東西(如毛巾 竹簾 甚至草蓆)都可以 門邊的隙縫更難攪 基本上由隙縫可以看到鏡子上的影像 而且都是"重要"部位.. :twisted:

[quote:95afca0b6b="matthewlee"]上下出出風位我覺得比較易攪 掛點東西(如毛巾 竹簾 甚至草蓆)都可以 門邊的隙縫更難攪 基本上由隙縫可以看到鏡子上的影像 而且都是"重要"部位.. :twisted:[/quote]貼條防塵邊(好似廚櫃門邊果D)得唔得呢?
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:ec378e1abe="matthewlee"]上下出出風位我覺得比較易攪 掛點東西(如毛巾 竹簾 甚至草蓆)都可以 門邊的隙縫更難攪 基本上由隙縫可以看到鏡子上的影像 而且都是"重要"部位.. :twisted:[/quote]

係咩??我地又無留意到呢點..等我上開去望望先..

[quote:ac3aa35a06="matthewlee"]門邊的隙縫更難攪 基本上由隙縫可以看到鏡子上的影像 而且都是"重要"部位.. :twisted:[/quote]

所以我list做 defect
而且已經整好條路軌
隻門貼牆冇隙喇.
:zdevil: :zdevil: :zdevil: