藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: P女
打印 上一主題 下一主題

執漏完成 [複製鏈接]

[quote:2a7b8b5a86="2R"][quote:2a7b8b5a86="Alvin & Janis"]其實d 窗簾的換左之後會唔會漏/滲水都係一個好大的問題[/quote]

所以咪話如果唔係大問題就建議最好唔換啦(其實唔止係窗呀窗台雲石)因為收樓個陣時起碼應該係冇滲水丫嘛.[/quote]

但係亦都唔sure收樓個陣係冇滲水 ... 因為無人可以check到..
大家都係估估o下 無人可以sure.

[quote:7120e3bea5="Kiliyan"][quote:7120e3bea5="女"]我都未聽過發展商會同業主做呢個TEST 係咪真架?[/quote]

真係有架喎! 果時將中收樓前 報紙都有影到佢地0係外牆射水TEST!  :em11: 新鴻基都係信心既保證! :em11: [/quote]

我估我地多數都冇呢個服務 如果有的話都係收樓前CHECK LA 係咪?

[quote:921f5e2a35="2R"][quote:921f5e2a35="Alvin & Janis"]其實d 窗簾的換左之後會唔會漏/滲水都係一個好大的問題[/quote]

所以咪話如果唔係大問題就建議最好唔換啦(其實唔止係窗呀窗台雲石)因為收樓個陣時起碼應該係冇滲水丫嘛.[/quote]

係呀 其實Toilet and kitchen d 地磚係有層防漏膠
如果換左可能會滲水
如果唔係太差都唔好換 此終第一手係最好0既
(包括其他部份 如窗 地磚 地腳線等等)
但係佢D質數實在太差

[quote:8827463135="女"][quote:8827463135="2R"][quote:8827463135="Alvin & Janis"]其實d 窗簾的換左之後會唔會漏/滲水都係一個好大的問題[/quote]

係呀 其實Toilet and kitchen d 地磚係有層防漏膠
如果換左可能會滲水
如果唔係太差都唔好換 此終第一手係最好0既
(包括其他部份 如窗 地磚 地腳線等等)
但係佢D質數實在太差[/quote]

其實都唔係我o地話換 佢就換比我o地.
都係佢o地見到有問題先同你換...
好似o的空心磚 窗台雲石有銹. 我覺得要佢地睇睇...

仲有呀 突然想起
我地有塊空心牆 但但係佢好似冇同我地執到
如果唔理佢 後果會點?

終須有日爆出來

[quote:7fe55d1736="CJ"]終須有日爆出來[/quote]

爆出來???
咁即係點呀 你唔好嚇我啦.......... :em14:

the kithen and toliet floor still is very "flower"
that is impossible that they are not change if u see the original floor before on some shop
that is horrible
JANICE :em13: KENNETH :em14:

我表姐提醒我 廚房同廁所d牆磚要用布抹下
因為佢以前收樓無留意 點知之後大清潔抹左d塵之後 就發現左一條大裂痕
(佢無裝修0架 所以唔係裝修做成0架!)

今日走去睇執漏
發覺佢地只執左一半
請問你地廚房隻窗係咪磨沙玻璃????