藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6271|回復: 18
打印 上一主題 下一主題

係咪入伙先要擇日,收樓唔使架?! [複製鏈接]

如題

我都好想知下~不過我自己唸就應該唔洗勒~
入去住個日就要勒~係唔係呢? :?:

我收樓都搵吉時............
:mrgreen:  <<< 好迷信

唔知道今日係唔係吉時呢~因為我今日去簽約~我又想即刻去收樓喎~
好緊張呢~~ :mrgreen:

Man & Anges:
      在傳統上係要擇吉日去入伙既....
      但不過時代唔同再加上人人有唔同的宗教信仰
      所以你可以選擇決定擇唔擇日都得.... :

好似係比人裝修之前比滿意紙之後要拜四角
擇日叫人開始裝修等於動土
另外送傢私後入伙日又要擇日加拜神
用風扇加煲水等於風山水起
以上都係問朋友咋唔知對不對?

[quote:ac9c52b851="june & Fai"]好似係比人裝修之前比滿意紙之後要拜四角
以上都係問朋友咋唔知對不對?[/quote]

好複雜 !

[quote:60cf8e261a="SEVEN"][quote:60cf8e261a="june & Fai"]好似係比人裝修之前比滿意紙之後要拜四角
以上都係問朋友咋唔知對不對?[/quote]

好複雜 ![/quote]

您都入左伙囉
唔洗諗啦.

[quote:e4d0420d0c="eric_818"]您都入左伙囉
唔洗諗啦.[/quote]

係呀 ! 我乜都冇做; 比阿媽"娥"左好多日 有無得事後補救 ?? :em08:  :em08:

[quote:73706bded2="SEVEN"][quote:73706bded2="eric_818"]您都入左伙囉
唔洗諗啦.[/quote]

係呀 ! 我乜都冇做; 比阿媽"娥"左好多日 有無得事後補救 ?? :em08:  :em08:[/quote]
你過左夜未呀...?