藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 8900|回復: 56
打印 上一主題 下一主題

窗簾 [複製鏈接]

聽聞旺角花園街D窗簾好似唔平 不過禽晚又即管同我boy-f去睇睇 見倒其中有一間都算幾大間 店內仲"洞"左好多牌係最近已收樓o既屋苑 其中有籃澄灣$1xxx 當然依個package只係包最basic o既布料同路鬼 不過我預計我加依樣整果樣 個價錢出離應該係around$2000 我覺得都算acceptable 包度尺同安裝 而布料款式都唔算太小 同埋入面其中一個阿姐都好有心機同我講解 我見其它店內D人只係顧住打牙絞都唔似做生意 :twisted:

我原先都有考慮過上深圳做 不過時間 車錢 假期...各樣都好似唔係好化算 又要自己安裝~ 所以大家亦不妨可以睇睇 因為我覺得都唔錯

真係要打個價先知架. 一年前 我做過. 同香港比平成半架喎!
不過而家香港都平左好多.......可能真係同大陸 nearly 啦.
但我都打算上陸窗簾城做 因為選擇多好多.

我都問過花園街其中一間都好大的但forget左 shop name佢個package $1480/1680(not sure)只係包最basic o既布料同路鬼(兩塊窗簾左右開)但我細房要做羅馬簾廳又要加多一層紗和一個簾頭計下計下佢就話要$3000。so我都係會到深圳做了雖然我未去過睇款但我諗唔會少過hk的。我老公在china工作always經過深圳我諗的會叫佢去做了。

我想問大陸窗簾城係邊呀?

又要自己安裝

if you have 裝修師傅 you may ask him

if you have 裝修師傅 you may ask him

yes i have asked too

如果在深圳做大約要幾多錢呢?/

平hk一半if hk $3000 then china around $1500

係羅湖商業最上層.
有好多布行架. 我之前做過.但都係一年前架啦. 香港格過價 要around $1000 ( 實際就唔記得左啦)  咁大陸做呢 就$500-到. 連路軌. ( 要講價 ) 結果 我就係大陸做左law

你地就好啦...可以返深圳做 我都相信深圳o既款式同埋價錢一定好過香港 但係我個stupid boy-f無假期可以同我一齊放 所以我要放棄 :cry:

我禽晚去花園街果間個package係$1380 我兩房打算做羅馬簾 廳都會做布簾加沙簾 我預計二千頭可以搞掂!

另我上個月去過深圳商業城唔記得左幾多樓 有一間窗簾又係好平 一千蚊左右可以做晒全屋 佢竟然有間店起香港元朗 不過上門度尺安裝要加三舊水 不過元朗我都係覺得遠 同埋元朗店D款式我又唔知好唔好 所以我都係起花園街做算了 :?