藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: TJ
打印 上一主題 下一主題

Defects [複製鏈接]

執漏既師傅

多一事不如少一事 小事當冇事...

我昨日收樓叫左個朋友幫手(師傅)及自己驗樓點知發現好多嚴重問題 :em08: 特別係kitchen & toilet :em07: !!!!

不如你地睇睇d相呀http://hk.f2.pg.photos.yahoo.com/angellam211
...太多唔知點講. :em18:

真係好大鑊呀 :em07: 死都要佢全部整返靚佢 :twisted: 唔係就將d相公開比傳媒實在太過份啦簡直冇得原諒 :em13:

我上星期一交Defect Form 和黃已經開工一星期. 有少部份要修補的地方和黃完全沒有跟進. :evil:  如廚房及廁所地磚只花只換一兩件 玻璃有明顯泥水漬不更換. 修補時還整爛了廚房門門框及整花了廚房很多地方 :em20:

咁麻煩架?! 搞到我好擔心喎~ :em18:
佢唔會越執越差掛???!  :em13:

[quote:38fdc22800="Ho & Serene"]真係好大鑊呀 :em07: 死都要佢全部整返靚佢 :twisted: 唔係就將d相公開比傳媒實在太過份啦簡直冇得原諒 :em13:[/quote]

完全同意,實在太離譜,越睇就越驚﹗

[quote:c3ec4a8085="AP Duck"]我上星期一交Defect Form 和黃已經開工一星期. 有少部份要修補的地方和黃完全沒有跟進. :evil:  如廚房及廁所地磚只花只換一兩件 玻璃有明顯泥水漬不更換. 修補時還整爛了廚房門門框及整花了廚房很多地方 :em20:[/quote]

死啦!我廁所同廚房都咁大擭 :em18: 唔知佢地會唔會唔幫我整架??? :em06:

嘩 我真要再檢驗多一次先. um 多問題ga

[quote:0e32a9390f="Raymond & Angel"]我昨日收樓叫左個朋友幫手(師傅)及自己驗樓點知發現好多嚴重問題 :em08: 特別係kitchen & toilet :em07: !!!!

不如你地睇睇d相呀http://hk.f2.pg.photos.yahoo.com/angellam211
...太多唔知點講. :em18:[/quote]

嘩!有些擔心
請問你係自己驗樓還是找人驗架
竟然有甘多defect.

Today My friends and I go to check
My house have 7 空心地磚 and 2 空心磚 on wall of toilet
All window glass are 'fa