藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3445|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

你地幾時申請煤氣?3日內唔check煤氣的話有冇問題? [複製鏈接]

如題
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

AS SOON AS POSSIBLE ! I THINK THERE WON'T BE ANY PROBLEM

Gas pipe problem will be fixed by Towngas free of charge. This is a safety measure. Heater and gas hob will be covered by the one year warranty.

You should check whether there are visible damage of the heater and gas hob within the first three day.

我地星期日打去煤氣公司 星期一就用到啦..........
好快架咋...........打去啦.......
琴日用hotwater都幾ok呀..........

0禁係咪我收左樓的第一日就要打電話!!!
除左煤氣之外 仲有乜野係要打電話去申請0架???

而家個固網電話係唔係又要打去和記???

應該攞key個日打去
定去完律師樓之後打去丫?

anytime! it's not like water/electric no usage previously and thus no need to record the meter you can book asap.

應該入去住之前果一個星期打都ok la..

而家個固網電話係唔係又要打去和記???

我而家屋企係用開電盈 所以我已約左時間下個月尾上離裝 免般遷費.
而和記我都問左(電話號碼係1220) 個月費都唔見得特別平 所以我都係唔轉台.
而新x界好似幾底 不過我地個屋苑無佢地個網絡

煤氣我都已經開左 星期六晚約 星期一已經裝左 但佢地話若果唔用都要比最底消費 係二十九個幾 即係三十蚊有找幾毫 我想盡快試下D熱水功能同埋煮食爐 所以開左喇!  

咁electrity bill how much ar??