藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4830|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

牆身及地腳線問題 [複製鏈接]

昨天自己check完個單位 最大問題係牆身同埋地腳線!
幅牆表面油得不平均不但止 摸落去 仲有一大幅牆凸起添!  :em16:
仲有一入門口(鮮風位)果幅天花 水平線係唔直既 凹凹凸凸... :cry:
地腳線就有好多隙縫同污積...唉!
真係好擔心! 唔知你地有無咁既情況呢?
原本無諗住要油過幅牆 而家真係唔諗下都唔得... :em18:
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

Re: 牆身及地腳線問題

[quote:69a4b6f5ea="Kiliyan"]昨天自己check完個單位 最大問題係牆身同埋地腳線!
幅牆表面油得不平均不但止 摸落去 仲有一大幅牆凸起添!  :em16:
仲有一入門口(鮮風位)果幅天花 水平線係唔直既 凹凹凸凸... :cry:
地腳線就有好多隙縫同污積...唉!
真係好擔心! 唔知你地有無咁既情況呢?
原本無諗住要油過幅牆 而家真係唔諗下都唔得... :em18:
[/quote]

So do I...
牆身同埋地腳線 a lot of them are broken and cover by painting...
I must report all defect to BMO but I am aware their works is not good enough I will find people to do the painting again..... Did you went to some demo flats? I find after paid $$ to do the painting it is much much more acceptable....

係唔係6座48H個試範單位呀? 我未去過呀!...咁我地應該都會搵人油過架喇~知唔知市價約要幾多錢呀?
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

around $11000 to $13000... 8)

really don't know why they give us this kinds of quality?

係啦,真係好擔心

[quote:81708ced25="Kiliyan"]係唔係6座48H個試範單位呀? 我未去過呀!...咁我地應該都會搵人油過架喇~知唔知市價約要幾多錢呀?[/quote]

I goto 48D T3 r...

I found their promotion leaflet on the floor when I open the door. The price around 11-13k.

Dear All
Be careful on the decoration companies which provide you a very low price.
Here is a hint you may ask them how many days they work on your flat. Normally a full day decoration worker earning $700~$1000 each day.
Don\'t worry be happy!! ^_^

d牆如果唔係好大問題(需要extra錢去整) 其實搵自己個裝修做會比較好.

d牆如果唔係好大問題(需要extra錢去整) 其實搵自己個裝修做會比較好.

agree
因比佢執完幅wall會厚左if再比裝修油油佢會再磨平咁我寧願比裝修佬同我整。
so驗樓時我都沒有太多理會幅wallok就算了。因為我一定會裝修。