藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4181|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

地板問題...... [複製鏈接]

有冇人用木地板?

今日入屋時 有個師傅正在補漏
我亞媽問佢啲木地板質料
佢話係環保木 好差 :em13: ....
唔知有冇人知環保木係咩嚟ga??

跟住.......
我問佢負責補漏邊part
佢話佢係負責磚ge
咁我就問佢啲地磚勁花同好多崩點
佢就話冇可能起磚再舖 :em03:
佢ge工作係"大事化小 小事化無"........... :em05:
咁我問佢佢會點
佢話補好個窿同打蠟 only....
佢走咗之後 我去 check 廚房崩咗既磚
崩ge位置係嚮門邊、雪櫃則
我知佢一定冇咁好死起返啲磚出嚟
佢真係補條粗白英泥邊就算.........唉........
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

will u accept what he does on the 磚? :evil:

e . o的空心磚又點 佢冇可能加"par" 泥
就當ok ar  :shock:

唔能夠接受~
集眾人之力 抗衡到底~ :em10:
見過鬼就唔怕黑啦~

其實我都好worry . 班友仔是是但但做的o野  又要fill in a form 叫你apply過.
dump o下 dump o下 你又hurry to 入伙.
等你忙記...

too bad....
can't accept
must be complain la....
:em06: :em20:

can we send complain letter together?

Re: 地板問題......

[quote:4a2c5a2f2a="diedsee"]佢話係環保木 好差 :em13: ....
唔知有冇人知環保木係咩嚟ga??[/quote]
I also want to know.  The sales booklet said the flooring system should be "Beech timber" any difference?  :?:

[quote:4a2c5a2f2a="diedsee"]
咁我就問佢啲地磚勁花同好多崩點
佢就話冇可能起磚再舖 :em03:
佢ge工作係"大事化小 小事化無"........... :em05:
咁我問佢佢會點
佢話補好個窿同打蠟 only....
佢走咗之後 我去 check 廚房崩咗既磚
崩ge位置係嚮門邊、雪櫃則
我知佢一定冇咁好死起返啲磚出嚟
佢真係補條粗白英泥邊就算.........唉........[/quote]
Totally not acceptable  :em13:  too ugly  :em18:

但如果要整 佢要搬部雪櫃出嚟
而地磚就要起坐廁同個櫃 太大工程...............
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

雖然工程很大但係話晒都係新樓佢地係有責任同我地做返好佢唔係馬馬虎虎就算大家要記住尼 D 係佢地o既 misstick做返好佢係應份的我無理由用成百幾萬買層有問題o既樓的. :evil:  :twisted:  :em13: