藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 窗簾居士
打印 上一主題 下一主題

窗簾指南針 [複製鏈接]

[quote:dd372099ec="藍澄小海豚"]Hi
請問係咪有 d 特別 o既窗簾係由上面拉番落黎架?有無呢 d 資料呢?
謝謝![/quote]
係唔係羅馬簾.....
藍澄小海豚唔見你一排去左邊呀... :mrgreen:

[quote:a3e266aebe="藍澄小海豚"]Hi
請問係咪有 d 特別 o既窗簾係由上面拉番落黎架?有無呢 d 資料呢?
謝謝![/quote]

藍澄小海豚:  

除左傳統既布簾寫字樓常見既垂直簾其它大部份既窗簾都係上下拉既.例如羅馬簾捲簾竹簾百葉簾日夜簾等都係上下式.至於邊種好同靚就真係個人喜好不過一般上下拉既簾都感覺上視野會闊落d因為佢地遮擋個窗既位置會少d.你可以去我個網頁參考下d相片.  8)

http://www.wahhingcurtain.com/

kk&hiromi:  
Alvin & Janis:  
27a: :wink:

已pm請check. thx!!  :!:

[quote:0f4cca85e3="Mr. & Mrs. FireFire"]係唔係羅馬簾.....
藍澄小海豚唔見你一排去左邊呀... :mrgreen:[/quote]
講起來就醜死鬼!  ops:
有一次唔少心 logout 左,隔左一排想 login 番竟然發覺唔記得左個 password login 唔番,哈哈,咁最近撞撞下又撞番 o岩個 passward 喎!  

[quote:895a8bea70="窗簾居士"][quote:895a8bea70="藍澄小海豚"]Hi
謝謝![/quote]

藍澄小海豚:  

除左傳統既布簾寫字樓常見既垂直簾其它大部份既窗簾都係上下拉既.例如羅馬簾捲簾竹簾百葉簾日夜簾等都係上下式.至於邊種好同靚就真係個人喜好不過一般上下拉既簾都感覺上視野會闊落d因為佢地遮擋個窗既位置會少d.你可以去我個網頁參考下d相片.  8)

http://www.wahhingcurtain.com/[/quote]

我所指 o既係由上面拉番落黎,即係同普通上下拉 o既 o岩 o岩倒轉,拉開窗簾 o既時候,係先見到窗外上面個景,然後先見到下面;因為我聽個朋友講佢見過呢款簾,但我響網 search 過都無,所以想請教下你!

[quote:172ecc6e0d="27a"]Hi

我地係957呎 請報以下 謝謝:

細房: 一層紗加一層布窗簾 (紗用路軌拉 窗簾用木條 不用拉繩)
中房: 一層庶光布,一層紗加一層布窗簾 (庶光布及紗用路軌拉 窗簾用木條 不用拉繩)
主人房: 一層庶光布,一層紗加一層布窗簾 (全部用路軌拉 如有其他更美觀及方便的方法,請建議)
廳: 一層庶光布,一層紗加一層布窗簾 (全部用路軌拉 如有其他更美觀及方便的方法,請建議)[/fade][/quote]

27a
Could you pls pm your quotation for my reference?

[quote:e3ea960340="窗簾居士"]kk&hiromi:  
Alvin & Janis:  
27a: :wink:

已pm請check. thx!!  :!:[/quote]

唔該晒

[quote:fbc3c42a89="藍澄小海豚"][quote:fbc3c42a89="窗簾居士"][quote:fbc3c42a89="藍澄小海豚"]Hi
謝謝![/quote]

藍澄小海豚:  

http://www.wahhingcurtain.com/[/quote]

我所指 o既係由上面拉番落黎,即係同普通上下拉 o既 o岩 o岩倒轉,拉開窗簾 o既時候,係先見到窗外上面個景,然後先見到下面;因為我聽個朋友講佢見過呢款簾,但我響網 search 過都無,所以想請教下你![/quote]

藍澄小海豚:  :

你所講既係上下合式既百摺或蜂巢簾呢兩種簾可以做到由上而落下或由下而拉上都得.  :wink:

[quote:79e2d50566="窗簾居士"]藍澄小海豚:  :

你所講既係上下合式既百摺或蜂巢簾呢兩種簾可以做到由上而落下或由下而拉上都得.  :wink:[/quote]

唔該晒居士,咁我又想問下呢兩款簾響清潔方面會唔會好麻煩,同埋如果由下而上或上而下個價錢會唔會有分別,幾錢左右﹝2B單位﹞,可 pm 我,謝謝!  

[quote:23011a5fab="藍澄小海豚"][quote:23011a5fab="窗簾居士"]藍澄小海豚:  :

你所講既係上下合式既百摺或蜂巢簾呢兩種簾可以做到由上而落下或由下而拉上都得.  :wink:[/quote]

唔該晒居士,咁我又想問下呢兩款簾響清潔方面會唔會好麻煩,同埋如果由下而上或上而下個價錢會唔會有分別,幾錢左右﹝2B單位﹞,可 pm 我,謝謝!  [/quote]

藍澄小海豚:  

已pm給你.thx!!