藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 窗簾居士
打印 上一主題 下一主題

窗簾指南針 [複製鏈接]

[quote:ec84dc6175="m&e"]我係683呎G單位

請問全屋布簾加紗簾幾多$呀?[/quote]

m&e: :

683'G室

由於布及紗價錢眾多所以我以用料量俾你參考大約價錢你可以自己預算一下.
計法如下: (布或紗價錢x碼數=$$)

廳--
布6碼
紗5.2碼
主人房--
布6碼
紗4.7碼
2房--
布8碼
紗6.3碼

[quote:d1b6bdfca7="diedsee"]683呎 共3個窗台 5座
廳做布簾-紗簾;
2個房做捲簾 請報價! (或羅馬簾)

可否再pm此價比我ar??[/quote]
目只近觀心能望遠

HIHI^^
I'm in Room F......
Please give me the quotation of 布及紗料..........
thx~~^^"

638a單位全屋羅馬簾大約幾多錢
可以代為計算嗎???
$1500 ok 嗎?????

又平 又實用 邊種好d???

[quote:452692e0a9="anson"]HIHI^^
I'm in Room F......
Please give me the quotation of 布及紗料..........
thx~~^^"[/quote]

anson:  

F室有多種窗size麻煩請出係第幾座. thx!! :

[quote:c2a5ad3ab2="Alvin & Janis"]638a單位全屋羅馬簾大約幾多錢
可以代為計算嗎???
$1500 ok 嗎?????

又平 又實用 邊種好d???[/quote]

Alvin $ Janis:  

全屋羅馬簾約$1800  

又平又實用當然係做兩邊開的布簾 (如果揀中下價布計)問題係你喜唔喜歡佢比較傳統. (假設以$50/碼布計你既單位約$1000) :wink:

請問638'  全屋做羅馬廉 + 姐光布 幾多錢?

957 呎 主人房/ BB房/ 書房   均用  路軌+紗  及  路軌+隔光布
請quote.

如果多d業主幫襯 有無得平d呀?????

[quote:4a3045dbbc="Jess&Burns"]請問638'  全屋做羅馬廉 + 姐光布 幾多錢?[/quote]

Jess&Burns:  

638'全屋羅馬簾約$1800 ($15/平方呎已包括遮光布底)