藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 窗簾居士
打印 上一主題 下一主題

窗簾指南針 [複製鏈接]

[quote:2aeed020e1="ttchan"]請問全屋風琴廉幾錢?638 h單位[/quote]

ttchan:

638 H室

其實風琴簾有分百摺簾及蜂巢簾兩種我簡單介紹幾隻既價錢俾你參考. :em12:

樂庭麗 (NORDIC LIGHT)
百摺-$36/平方呎=全屋約$4400
日夜百摺-$58/平方呎=全屋約$7100
蜂巢(半透光)-$69/平方呎=全屋約$8500
蜂巢(遮光)-$79/平方呎=全屋約$9700
蜂巢(日夜)-$114/平方呎=全屋約$14000

[quote:58797257bf="diedsee"]請問全屋布簾 + 紗簾幾錢?638 單位[/quote]

diedsee:

由於布及紗價錢眾多所以我會報用料量黎俾你地參考大約價錢你可以自己預算一下最終價錢則視乎所選既布及紗料而定.
計法如下---(布或紗價錢x碼數=$$)

638'單位

廳:
布8碼 (舉例你選$50/碼既布--$50x8碼=$400)
紗6.3碼 (選$70/紗--$70x6.3碼=$441)
主人房:
布6碼
紗4.7碼
2房:
布6碼
紗4.7碼

[quote:6c43c43c5a="m&e"]請問全屋布簾加紗簾幾多$呀?(683呎)[/quote]

m&e: 8)

請講出邊座邊一個單位因唔同座數既683'單位窗呎吋亦有不同報價至會更準確.

[quote:fc249ce7de="N&M"][quote:fc249ce7de="m&e"]請問全屋布簾加紗簾幾多$呀?(683呎)[/quote] know

I'd like to know too (957 sq ft)[/quote]

957'單位用料如下:

廳:
布10碼紗7.8碼
主人房:
布6碼紗3.5碼
2房:
布6碼紗4.7碼
3房:
布6碼紗4.7碼

(價錢視乎你所選布及紗料而定計法如下--布或紗價x碼數=$$)

[quote:8f4c05f8a9="dick&queenie"]是大陸做的嗎...你們窗簾居士[/quote]

dick&queenie:

對!!我地係在大陸自設工場車的.

[quote:3ef7a592a6="Kiliyan"]我都係H單位 638呎 共3個窗台
其中1個做布簾-紗簾;
另2個做捲簾 請報價! (PM)
[/quote]

Kiliyan:

已pm請check!!

[quote:6faac35180="saml"]想知683單位3個窗台,用蜂巢簾的報價,謝謝。[/quote]

saml:

683'單位

蜂巢簾 (樂庭麗)

半透光=約$8700
遮光=約$10000
日夜=約$15000

以上為大約價錢因683'唔同座數單位略有不同. :em05:

[quote:f3240c0149="Cal & Cel"]hello 你好

我係A單位 638呎 有3個窗台
廳+主人房想用布簾-紗簾; 請問是否用木架呢?
另外書房想用捲簾 請pm報價!

Thanks!!
Cel
cel615@yahoo.com.hk
[/quote]

Cal & Cel:

請check pm. :wink:

[quote:c04252e415="女"]窗簾居士

我是b室 683尺 請問如果廳做布簾 兩間bed room做羅馬簾 How much?[/quote]

P女:  :

683'B室 (因未有講出座數不同座數價錢亦有不同)

廳:
布8碼 (視所選布價而定計法---布價x碼=$$)
主人房羅馬簾$15/平方呎)
約$540
2房羅馬簾)
約$740

:em14: 麻煩各業主在要求報價時最好講出第幾座及單位因不同座數同一單位既窗呎吋亦有可能唔一樣咁我報價或報用料量時亦會較準確.Thx!!!!!!! :em12: