藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 家居天地
打印 上一主題 下一主題

有關窗花問題??? [複製鏈接]

Re: 有關窗花問題???

[quote:4aaf7d16ce="家居天地"] : 本公司承接了貴屋苑一位業主委託安裝窗花工程。
度呎後,發覺藍澄灣管理處所指定之窗花款式有很大問題。 :?:  :?:
若按照指定款式安裝,每一個格的見光位都有7吋x7吋,似乎太大了,
一般的見光位都是4吋;見光位太大的話,可能構成危險。你們認同嗎?
希望各位業主向管理處反映。
本公司亦己做好一個樣辦,可供各業主參考。
[/quote]

窗花樣辦現將貼於http://groups.msn.com/BeautyHome請按入便知道有什s為暋D。

我覺得size okay 喎... 小朋友要跌落街要頭連身連手連腳先得....都好難下.... 7"x7"都唔係好大........我屋企d窗花都有6"嫁....
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

看完d相後 我覺得d窗花設計真係有d問題:

1) 雖然個方格只係有7吋x7吋 不足以令小朋友跌落街 但係小朋友個頭係可能伸到出去ge 會有機會"cake"住左個頭 唔上唔落 並有機會"cool"親條頸tim.
2) 在圖片見到個方格與窗的手柄太貼 在開或關窗時 會刮親隻手個wor.

個窗花好....  

喵~
o華 都未見過d窗花咁...騎呢...
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

好古怪的窗花 我情願唔整

反對呀! 好危險呀!有冇攪錯呀?! 最頂頂個位起碼有21吋x 10吋,足夠3歲以下幼兒穿過,個九宮格簡直是條爬梯!

邊個選擇? 反對!反對!反對!反對!反對!
:evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:
:em13: :em13:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:

個窗花唔够安全wor....要問吓管理處有冇其它款.

屋企有小朋友一定要裝!
目只近觀心能望遠

嘩!!個窗花好唔惦喎 :em16: .....個款已經唔惦架啦 :shock: ......仲完全冇function :em05: .....裝左都係危險同冇裝有咩分別?? :?:  
都唔知發展商搵咩人design架 :twisted:

嘩! :em17:  監獄風雲 !  :em16: 鐵窗疑雲!  :?: