藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 小豬^m^
打印 上一主題 下一主題

打算幾時入伙? [複製鏈接]

希望可以七月啦!!!

:em19:  :
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

我想六月入到伙,七八月去遊水,
國慶前去到會所玩....
聖誕節同大家開party....
咁就為之very good...
永遠愛著您 :em21: [/code]

最好可以6月入伙....
因為可以在暑假前攪點
到左暑假無時間攪
但到依家都未有消息....
我睇都可能要8月後才可以搬屋
ks

[quote:ba19e2132f="alankle"]手好樓驗好晒買埋d傢私就入啦~~~
我諗五月中倒[/quote]

嘻...我都無諗住裝修..都係諗住5月中至尾啦~
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

我間屋有幾個勁大 defects ... 睇怕無咁快同大家一齊係 RC住喇 ...
等佢執好哂先搬入去住  :em11:

>>信未收....電話未收...樓未收....匙未收....
i like this. nothing i have received now. So...
don't ask me to pay any bill for RC yet...

[quote:97b4eca179="saga"]我間屋有幾個勁大 defects ... 睇怕無咁快同大家一齊係 RC住喇 ...
等佢執好哂先搬入去住  :em11:[/quote]

係乜嘢勁大 defects 呀 等我留意吓先...
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:42ce3bc2d1="diedsee"]

係乜勁大 defects 呀 等我留意先...[/quote]

1. 廁所地台斜度不足 儲水 呢個已經有排搞

2. 細房近窗木板成波浪紋谷起 花崗石下面牆身有水泡 雖然無水漬 但可能係化妝樓 要佢搞過 同 check 下窗台有無漏水  有機會係佢鋪木時無抽乾d 水氣 所以而家谷起

3. 洗手盤漏水

4. 外牆同窗花有一條邊個邊無封膠

呢四個佢一定要整俾我

仲有 浴缸無生口 係佢整返個廁所後仲保留到追究權利

其他幾十個較細瑕疵 主要係美觀問題 對生活唔會構成嚴重影響 但話哂新樓 都要佢執俾我  8)

[quote="saga"][quote="diedsee"]

哽係新樓呀嘛唔可以肉肉酸酸架 :em16: 就噤聽好似好多麻煩噤喎 :em05: saga你係大/中/細邊種單位呀 :?: 依家有d worry添wor!
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

[quote:6c850acaa5="saga"]
仲有 浴缸無生口 係佢整返個廁所後仲保留到追究權利
[/quote]

係呀我都想知呢個問題要問解決!!
另 如果defect list 交咗之後再有新發現仲有冇得追究??
我間屋啲 defect 好似冇大家講得咁嚴重 驚會唔會自己睇漏眼tim.... :roll:
其實有啲好大工程既 defects  佢會唔會唔執ga??
:zdevil: :zdevil: :zdevil: