藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: saga
打印 上一主題 下一主題

Urgent! 有關電聯網落 大家係咪已經唔記得左呢篇新聞 ???? [複製鏈接]

[quote:252f75903b="貓貓仔&貓貓女"]喵~
乜我o地唔係用傳統和記寬頻咩???  10m 上落哥隻喎!![/quote]

唔係
你中計喇 ~~~

http://rcrest.no-ip.com/viewtopic.php?p=24851&highlight=#24851

係和記 "電聯" 呀  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:
唔係和記 GE ...

[quote:73be59a60b="saga"][quote:73be59a60b="cliff"]:em05:  真係要留意留意 ....

另外 藍澄個Club House要每月HK$150 加左管理費都要每呎HK$1.5 和其他屋苑差不多 ..... 唔知仲有冇d乜費會再加  ....[/quote]

唔止要留意 仲要快d 有 action
唔係簽左約我地就要硬食...[/quote]

我地又未有業主立案法團 點take action 呢? 如果
話聚集呢個網民的反對聲音 比起整個屋苑黎講 我
驚我地係小數聲音乍喎?佢地會唔會唔理我地呢?

喵~
咁真係好唔妥喎 一定要管業哥邊解釋所謂"免費" o既定義 唔好又好似"空中花園"咁 冇業權但又要俾錢維修!!!
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

頂....又係壹週刊....
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:79e524052a="lamlam"]
我地又未有業主立案法團 點take action 呢? 如果
話聚集呢個網民的反對聲音 比起整個屋苑黎講 我
驚我地係小數聲音乍喎?佢地會唔會唔理我地呢?[/quote]

海欣都唔係法團 係業主會 ~~

而家未必砌得贏
不過有人反抗
佢第二日都唔敢話當我地肥豬肉 ~

因為難保他日我地組得成法團 ...

saga...
不要怪我,其實小弟覺得無傷大雅,佢地又冇話一世免費,可能一年貨仔都
未定,而且作為新屋苑,要有isp入屋,起馬一兩年時間,我都問過和記寬頻,
藍澄灣都係未onlist,其他就更加難講,但我覺得pccw.一定快過 i-cable,
做老豆實比個仔玩先架。
咪當用住先囉...

p.s.....可能我平時供慣樓,交慣燈油火,上網費都二百幾,有得慳實慳。
永遠愛著您 :em21: [/code]

dick I agree with you.

- If the cost do not included from management fee:- Why not?
- Maintainence cost (included in management fee) for just a little bit say below 50/month :- ok.
- 100/month above.... :- no way...
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:b2dc3b5aaf="dick&queenie"]saga...
不要怪我,其實小弟覺得無傷大雅,佢地又冇話一世免費,可能一年貨仔都
未定,而且作為新屋苑,要有isp入屋,起馬一兩年時間,我都問過和記寬頻,
藍澄灣都係未onlist,其他就更加難講,但我覺得pccw.一定快過 i-cable,
做老豆實比個仔玩先架。
咪當用住先囉...

p.s.....可能我平時供慣樓,交慣燈油火,上網費都二百幾,有得慳實慳。[/quote]

我都明慳得則慳 ..
我都好想幫大家慳到錢 但佢點睇都似乎係用多左大家既錢而無慳到 ...
佢係咪真係免費先?
簽約幾年約 免一年但之後收原價 本利一起收返齊 咁叫唔叫免費先?

最大問題係佢真係好差下 quality ...
唔係壹XX only 係周圍都咁講 ~

[quote:d6ee9acd47="saga"][quote:d6ee9acd47="dick&queenie"]saga...
做老豆實比個仔玩先架。
咪當用住先囉...

p.s.....可能我平時供慣樓,交慣燈油火,上網費都二百幾,有得慳實慳。[/quote]

我都明慳得則慳 ..
我都好想幫大家慳到錢 但佢點睇都似乎係用多左大家既錢而無慳到 ...
佢係咪真係免費先?
簽約幾年約 免一年但之後收原價 本利一起收返齊 咁叫唔叫免費先?

最大問題係佢真係好差下 quality ...
唔係壹XX only 係周圍都咁講 ~[/quote]

I agree :em11: (我只係對事 & 想大家心平氣和噤想清楚 話晒"管理費"呢家係跟大家1世 就當為大家慳$又好/利益又好/公平又好...請大家真係要認真噤去面對呢個切身問題 :em14: ) 雖然小妹識唔多...平時都俾屋企人/friends/同事...覺得我只係1名 "大笑姑婆/細路女"  :mrgreen: ops: 不過今次唔同話晒係我禁大個女第1次買樓 ops: (講真我真係好dum心機落去呢層樓喥...無論大事/小事都好care)maybe我有陣時問既問題係低少少... :em06: 不過都係因為我care先至會問 (況且家重要係噤噤知到朋友仔佢買我樓上個單位 我就更係會更加上心&著緊lo... ops: 加上佢成日要出trip好多佢都交晒俾我幫佢攪/決定so我唔可以再細路女 :em16: )

p.s.: 希望大家真係可以想想呢個問題 & 我問過friends佢對"電聯"comm.大部份都唔係禁好 (佢重話係超慢果隻喎... :em06:  :em05: )真係要想清楚&fight together for RC law!!! :em14:  :em14:  :em14:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

和記雖然有10M,但係成日轉你IP,而且又無得用now broadband tv....