藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 28819|回復: 148
打印 上一主題 下一主題

Urgent! 有關電聯網落 大家係咪已經唔記得左呢篇新聞 ???? [複製鏈接]

http://magazines.sina.com.tw/next/contents/702/702-001_3.html

自已入去睇  大家唔好只睇眼前小便宣...

我個同事 (佢住麗港城) 話 麗港城居民已經悔不當初
重點字眼:
-避談服務收費,一直以「免費」服務向住戶招徠
-八百多萬
-若儲備耗盡,分分鐘要加管理費。

大家唔好乜都加入管理費 以為有得慳 ...
我之前講過 大家小心第日會有"免費"早餐牛奶 ...

憂心的 Saga 謹啟

Re: Urgent! 有關電聯網落 大家係咪已經唔記得左呢篇新聞 ????

[quote:0b5d0b27d3="saga"]http://magazines.sina.com.tw/next/contents/702/702-001_3.html

自已入去睇  大家唔好只睇眼前小便宣...

我個同事 (佢住麗港城) 話 麗港城居民已經悔不當初
重點字眼:
-避談服務收費,一直以「免費」服務向住戶招徠
-八百多萬
-若儲備耗盡,分分鐘要加管理費。

大家唔好乜都加入管理費 以為有得慳 ...
我之前講過 大家小心第日會有"免費"早餐牛奶 ...

憂心的 Saga 謹啟[/quote]

Agree. Please noted that there is special fund qhich equivalent to 2 months management fee. That fund may be used to pay for the Hutchison Internet. It is not free (Mr Lee won't do the business that cannot make money ar) :em13:  :em13:  :em13:

:em05:  真係要留意留意 ....

另外 藍澄個Club House要每月HK$150 加左管理費都要每呎HK$1.5 和其他屋苑差不多 ..... 唔知仲有冇d乜費會再加  ....
大眼

Re: Urgent! 有關電聯網落 大家係咪已經唔記得左呢篇新聞 ????

佢係和記 GE 我都甘心俾佢搵笨丫

電聯? NO WAY !

1.5M 之餘出到街仲要 10M 共享... 死得啦 ....
10M 共享係和記既 optical network
入屋用電線 ... 1.5M only..

very unstable!
八百幾萬三年 ... 我地唔係麗港城有咁多儲備
好快管理公司就有藉口加管理費

[quote:e29b810296="cliff"]:em05:  真係要留意留意 ....

另外 藍澄個Club House要每月HK$150 加左管理費都要每呎HK$1.5 和其他屋苑差不多 ..... 唔知仲有冇d乜費會再加  ....[/quote]

唔止要留意 仲要快d 有 action
唔係簽左約我地就要硬食...

[quote:fbbd78d0de="N&M"]

Agree. Please noted that there is special fund qhich equivalent to 2 months management fee. That fund may be used to pay for the Hutchison Internet. It is not free (Mr Lee won't do the business that cannot make money ar) :em13:  :em13:  :em13:[/quote]

There's no free lunch in the world ...  8)

一句到尾 羊毛出在羊身上 這個世界是沒有免費午餐的!!!

喵~
唔明????  乜野電聯寬頻???? 關我o地乜事 我o地用和記oYo麻!!!
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

[quote:8763173368="貓貓仔&貓貓女"]喵~
唔明????  乜野電聯寬頻???? 關我o地乜事 我o地用和記oYo麻!!![/quote]

電聯係 plug 入個插蘇位來上網既
係電力公司同和記夾份做既搵笨 broadband..

光纖係和記出 但入屋用電力系統d 線入 唔係 cat5 線 ...

試想下你d data 同d high voltage power 一齊共用一個 backbone
快極有限喇... 漏電仲好麻煩!

喵~
乜我o地唔係用傳統和記寬頻咩???  10m 上落哥隻喎!!
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~