藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5070|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣住戶證 [複製鏈接]

請問收樓朋友,藍澄灣有無住戶證的呢?  如果有的話,管理處有無話幾時/點樣申請呢?  大細單位又分別有幾多張呢?

Re: 藍澄灣住戶證

[quote:38f93d1e87="FanStar"]請問收樓朋友,藍澄灣有無住戶證的呢?  如果有的話,管理處有無話幾時/點樣申請呢?  大細單位又分別有幾多張呢?[/quote]

無聽說過 :?:

不要急...
實有的....
永遠愛著您 :em21: [/code]

but our 住戶證 can't mix with Octopus wor also it can't use to open door...

[quote:893b66714c="我是誰"]but our 住戶證 can't mix with Octopus wor also it can't use to open door...[/quote]

維景灣畔係用緊八達通作住戶證方法 我覺得幾方便 ...
大眼

can we suggest to do the same things?

之前discuss過
回覆係冇用八達通作住戶證
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

but how to do  if I lose Octopus

[quote:706457c008="ttchan"]but how to do  if I lose Octopus[/quote]

我估應該係用"個人八達通"的方法 就好似用信用片增值八達通的方式 來分別用戶. 其實宜家的科技已經到 只係佢地想唔想o姐.

* 如果唔見左張八達通 咁就要第一時間報失 通知家人幫助 和通知管理處有關跟進事宜.  和你唔見左條鑰匙差不多 ...
大眼

快d收樓
快d裝修好
快d安傢私
快d入伙
快d組織好業主代表
快d同管理公司開會
快d叫佢地用八達通

哈哈哈...已經傻左