藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: bibi 金仔
打印 上一主題 下一主題

請問有冇人可以答到我: 係咪你地冇人貼牆紙呀??? 定係新樓貼牆紙 [複製鏈接]

[quote:c302e7da53="saga"][quote:c302e7da53="atrick & Cherry"]貓貓講法絕對正確, 主要系個師傅同你孰唔孰, 肯唔肯同你油多2次光油(打底)先貼牆紙, 因為有好多師傅都唔肯, 每1層光油都要乾左先可以再油, 怕麻煩!![/quote]

無錯

所以如果無相熟朋友 又無錢逼佢幫你打多幾層樓 就唔好貼牆紙 ...
起碼都講多幾年 等牆d水氣乾咁d先...[/quote]

如果過多幾年先 咪要全屋野搬哂出黎囉?? 咁好似比較煩喎~  :em18: :roll:

我都想貼牆紙 問過裝修的人 貼牆紙同油漆一樣價錢 不過牆紙要自己買
唔知d牆紙貴唔貴呢?? :?:

唔知d牆紙貴唔貴呢??

Recently checked per roll price...
cheap plastic or old cake style <$100
medium range ~$100-150
Italian style ~180 or more
In general can negotiate for discount on the price or return paper if excess...
pattern-matching paper need to prepare ~15-20% more number of rolls...

牆紙 price for a flat of 6xx sq ft. is around $5000 la

我會貼 以前都是住青衣近海的新樓(係一手樓個時) 我都有貼牆紙
超過6 7年d牆紙都無 “樸”出來 因我親戚是做牆紙的佢會介紹好的師傅比我
佢地話最緊要係個師傅同牆紙d料都有好大關係wor.
試過有個親戚搵第二個師傅做 就算唔近海 2 3年d牆紙都已經“樸”出來.

可否介紹那位師傅比大家識呢?師傅人工連油係咪要一萬元?