藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jeffrey Shirley
打印 上一主題 下一主題

LCD TV [複製鏈接]

Re: LCD TV 新REPORT

[quote:415e209cbb="ivantat816"]我今日行左半日去睇電視有LCD TV 有 PLASMA
我係恆昌做左個活動式既組合櫃 大部份42吋既PLASMA都唔O岩裝
因為我住A座個組合櫃塊板打橫得41吋但係你要轉得既話我唸要係40吋內既PLASMA先O岩裝
1.我行左好耐根本42吋PLASMA 唔洗唸實唔O岩裝
2.我見到最平既PLASMA係華人行Panasonic  37吋 賣$20000 最平
3.我巳經睇中左32吋既LCD TV samsung $28800 (鐳射)最平 funtion 最好包5年零死點保養

有興趣可回應[/quote]

:em04: 有興趣呀

咁即係 lcd 好 d 定 plasma 好 d??

eric & mandy
咁你們部 plasma 幾 $ ??

[quote:1bfccdabf9="Eric&Mandy"]$28800 今期 “去街GUIDE" 講呢部[/quote]

其實 42' plasma 會唔會太大呢?
因為個廳其實都唔係好太大喎..
睇咁大個 tv 唔知會唔會壞眼呢?
:?:

thank you for the comment

[quote:82e46b3387="Joseph"]我近排都有去看一下plasma同lcd
發現lcd係快速鏡頭表現真係唔多掂
會慢d有跳格既情況
重要係而家lcd表現比較好既飛利x身上出現
所以我都係選plasma[/quote]

但d 人話 plasma 好易壞
唔知係唔係呢? :?:

[quote:8aae1293ef="Joseph"]我自己覺得機器呢樣野好難講
但係lcd d畫象真係平d唔立體
日x那一部plasma好似幾好
你可以去看看
價錢ok
要去上樓鋪買平過那些豐澤泰林都係指行貨
就算係得呢兩間
泰林既discount係勁過豐澤
呢個係我近排四圍看後既report
同埋聽講plasma好似好快會再落價
等等呀各位[/quote]

真係 唔該晒
你的 info 真係好有用 :em21:

[quote:a7c0cf4cea="eric_818"]日x部32吋plasma真係very good!!

如果上友誠D影音舖買約價$23000 - $24000.

不過我驚plasma易壞(大約2-3年就好易有問題) 但係要over $20000 都係買返普通電視算喇.[/quote] :em01:

我們間屋咁細
唔買 plasma 唔得呀
因為普通果d 太 大部啦 :em01:

[quote:bf5742cf4b="kk&hiromi"]If u have DBS credit card it only costs 26900 for JVC 42"  plasma from Tai Lam...the original price is around 60000..... [/quote]

oh no~~~~~~~~ :em01:
我剛剛 cut 左 dbs 張card 呀..... :em01: