藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: cute
打印 上一主題 下一主題

對講機 門鐘 寬頻 [複製鏈接]

Re: 對講機 門鐘 寬頻

3.消息如何得來? :?: 如果是真的話,亦不錯。[/quote]

內部有人話我聽 唔會收錯風卦?

[quote:6d18ced951="rstfung"][quote:6d18ced951="女"]2. 門鐘 - 門鐘唔係用濕電 要用3粒2A電 門鐘唔嚮要去廚房換電 有無搞錉!?

話時話 個門鐘安裝左係邊?我搵唔到............... :roll:[/quote]

根據機電圖門鐘安裝在廚房!

:arrow:  :em11:[/quote]

在假天花上面.

[quote:c50c9d04e2="cute"]大家有無留意 我們的單位有以下'特點':
2. 門鐘 - 門鐘唔係用濕電 要用3粒2A電 門鐘唔嚮要去廚房換電 有無搞錉!?
大家重有無其他另類發現? :?:  :?:[/quote]

係廚房邊個位? 仲有d鐘聲好似88D小巴既落車鐘 有冇得換聲?

仲有我個門鐘好有個性 佢嚮完一次佢要休息5分鐘 你再襟先至會嚮。開頭我仲以為佢要re-charge d 電tim。  :em17:  :em17:
2座A - original \"M&J\"

[quote:fe1d83ca9e="女"][quote:fe1d83ca9e="45B"]寬頻 - 管理費包埋?
係咩?真係ga?我鍾意wor唔洗再比$$$$$$$$ma。
收樓時職員會給一張form你 你只要填妥資料交去管理處申請便可 不是嗎?

我已收到呢一張form但我唔知用來做乜?what means'用電話開門'?[/quote]

佢0既分別係: 客人按樓下對講機時 你屋企的電話會響 代替了在家安裝對講機[/quote]

有無攪錯! 非常cheap :em13:

[quote:a4c8fd3fa4="cute"]1. 對講機 - 單位內無對講機 朋友來訪 開大門要靠無線/固網電話 公屋Feel!
[/quote]
但係由另一方面睇,安少一個對講機唔係更加好mei?(純個人意見)
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:a20154ccc6="Crystal"]我屋企都有對講機廢物一樣用電話仲好少件嘛~ [/quote]

Totally agree 個對講機廢物一樣  :em17:  :em17:

[quote:cc545dc94d="Jeffrey & Shirley"][quote:cc545dc94d="cute"]
3. 寬頻 - 管理費包埋 局用和記 除非自己科水轉用其他 政府無監管!
:em13:  :em13:
[/quote]

3.消息如何得來? :?: 如果是真的話,亦不錯。[/quote]

3. If yes it's also a great news to me.  HGC broadband is not slow at all (maybe even faster than netvixxxxx).  :em11:

[quote:117bdc06ce="Ha&Kui"][quote:117bdc06ce="Crystal"]我屋企都有對講機廢物一樣用電話仲好少件嘛~ [/quote]

Totally agree 個對講機廢物一樣  :em17:  :em17:[/quote]

Agree! :em11:

對講機真係冇乜用架! 用固網好d 打理少一樣野 冇用固網的話 大家都一定會义足手機 唔係冇人搵到你啦!

Very cheap all new SHK already change to use smart card !! :em18:
Everything will be OK tomorrow