藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: cute
打印 上一主題 下一主題

對講機 門鐘 寬頻 [複製鏈接]

[quote:a5a54065d2="KS"]少左舊野....唔係好d咩....
用電話返而唔好架
我唔知...我未用個電話個種 :em03:
大家俾d意見啦....

ks[/quote]

我有屋企人都用緊 都冇乜野唔方便

我現在屋企個對講機都係又黃又舊,而且已經壞咗好耐。
明天會更好

我屋企都有對講機廢物一樣用電話仲好少件嘛~
藍澄藍澄我愛你

藍丫半島都是嗨...
我個朋友住在"海逸豪園"都係用屋企既固網電話開門.

其實如果要先進不如用視像對講機 好多東涌樓都有.
諗下如果系統醒目 可以FLY線開門 和黃就應該每戶整部3G 佢無端端有可以多左千幾個客 又可以博宣傳...

Re: 對講機 門鐘 寬頻

2. 門鐘 - 門鐘唔係用濕電 要用3粒2A電 門鐘唔嚮要去廚房換電 有無搞錉!?

話時話 個門鐘安裝左係邊?我搵唔到............... :roll:

2. 門鐘 - 門鐘唔係用濕電 要用3粒2A電 門鐘唔嚮要去廚房換電 有無搞錉!?

唔唔... cheap就cheap D 但又好在冇交電費都可以上門按鈴追數 ;p

不過以前隔離屋試過門鐘壞左 冇得整 要裝另外拉線... :x

佢0既分別係: 客人按樓下對講機時 你屋企的電話會響 代替了在家安裝對講機

如果有人混吉或玩野 個電話默會成日響lor???

其實呢個所謂"電話機"係唔係即係 唔係要來煲電話粥 但零零舍舍有個電話裝0係大門附近0個d呀???

[quote:6c5b3bcb3e="女"]2. 門鐘 - 門鐘唔係用濕電 要用3粒2A電 門鐘唔嚮要去廚房換電 有無搞錉!?

話時話 個門鐘安裝左係邊?我搵唔到............... :roll:[/quote]

根據機電圖門鐘安裝在廚房!

:arrow:  :em11:
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

P女 寫到:

話時話 個門鐘安裝左係邊?我搵唔到...............

根據機電圖門鐘安裝在廚房!

門鐘...... 係愛黎禁既.
你禁...... 咁我咪出聲應你lor
你唔禁...... 咁我又點會出聲應你呢 悟空.
你唔禁 又要晌廚房摷 萬一抽晒d電線出來 跣親d細蚊仔同公公婆婆 就唔好啦.
就算冇跣親人 萬一走電......(下省一千字)
by 三藏

[quote:00236aa2b8="cute"]大家有無留意 我們的單位有以下'特點':
1. 對講機 - 單位內無對講機 朋友來訪 開大門要靠無線/固網電話 公屋Feel!
3. 寬頻 - 管理費包埋 局用和記 除非自己科水轉用其他 政府無監管!
:em13:  :em13:
大家重有無其他另類發現? :?:  :?:[/quote]

1.入伙時,無電話又如何用到對講機功能? :?:
3.消息如何得來? :?: 如果是真的話,亦不錯。