藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

恆~~昌~~ [複製鏈接]

好似要萬幾蚊!
G :em21: P

最好都係剷晒d灰再鋪過免日後麻煩!!! :em05:
藍澄藍澄我愛你

Re: 恆~~昌~~

[quote:a8d8504953="gp"][quote:a8d8504953="Tomato"]收左樓之後 恆昌幾時會送傢俬???
係唔係要執漏完主動打電話比佢地??? :?:[/quote]

好似係執漏完主動打電話比佢地 之後就俾鎖匙佢地 大約兩個月內完工.[/quote]

應該係3-4天就可以啦{恒昌話}
藍澄灣 is the best :em17: :em11: :em02:

[quote:9d6027a0a3="yo & lok"]從一些買了新樓的朋友口中說發展商油的牆沒有底油一年半載會好易"moc"落所以最好搵師傅剷走層油重新再油否則搬晒傢俱入去至油會好麻煩唔知真定假大家有咩意見有無朋友知道油一間屋要幾$?[/quote]

我問過價以我個單位就around 8000.

今日收左樓可以話比大家知如果唔油過油就好ugly。我會叫師傅重新剷底磨平油防潮油ici...
另外個地腳線都一定要整但唔知執漏可唔可以執得番(因為有好多裂痕)如果執唔番就要自己攪la。(又是一筆錢)

[quote:df1fd7eddb="45B"]今日收左樓可以話比大家知如果唔油過油就好ugly。我會叫師傅重新剷底磨平油防潮油ici...
另外個地腳線都一定要整但唔知執漏可唔可以執得番(因為有好多裂痕)如果執唔番就要自己攪la。(又是一筆錢)[/quote]agree. for the quality we received all developer won't use the good paint and handmade for us (no ici 防潮油...). i strong suggest every owner repaint the wall coz it's hard and more expensive to do it after you move-in.

AgnesSarah
可否介紹你間油油公司俾我?
Thank you so much!
JANICE :em13: KENNETH :em14:

Re: 恆~~昌~~

[quote:8c93a50c0f="2R"][quote:8c93a50c0f="gp"][quote:8c93a50c0f="Tomato"]收左樓之後 恆昌幾時會送傢俬???
係唔係要執漏完主動打電話比佢地??? :?:[/quote]

好似係執漏完主動打電話比佢地 之後就俾鎖匙佢地 大約兩個月內完工.[/quote]

應該係3-4天就可以啦{恒昌話}[/quote]

2R
你所指0既3-4天 係唔係交完匙比恆昌 佢地會在3至4日內送貨呢???
因為張單一如gp所講 真係寫住兩個月內交貨 但係兩個月真係勁耐lor
趕住搬呀!!!!

[quote:6481ababf6="kenneth"]AgnesSarah
Thank you so much![/quote]

已pm俾你

[quote:c77e1f7ba5="AgnesSarah"][quote:c77e1f7ba5="kenneth"]AgnesSarah
Thank you so much![/quote]

已pm俾你[/quote]

AgnesSarah

我也想要油油公司資料,可否麻煩你也pm給我?謝謝!

還有,你所列的價錢是否已包括6XX呎單位的所有油油項目,如天花、牆身、地腳線、剷底、磨平、油防潮油、ici...等等?Thanks again!