藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: ttchan
打印 上一主題 下一主題

有人收到和黃收樓信嗎? [複製鏈接]

上次去揀傢私果陣順口問左句點安排...但係我聽左覺得好怪...
(因事隔差唔多兩個月唔知有冇記錯)
佢話業主收左鎖匙之後要比佢地,一至兩個月之後就會整好晒d野比業主...
咁我即刻問...點解要兩個月咁耐啦
(因為連鎖匙比佢...兩個月喎...點知會向間屋做d咩)...
佢回答話因為好多業主做傢私喎所以要咁耐...

[quote:68b540cc50="smallpotato"]上次去揀傢私果陣順口問左句點安排...但係我聽左覺得好怪...
(因事隔差唔多兩個月唔知有冇記錯)
佢話業主收左鎖匙之後要比佢地,一至兩個月之後就會整好晒d野比業主...
咁我即刻問...點解要兩個月咁耐啦
(因為連鎖匙比佢...兩個月喎...點知會向間屋做d咩)...
佢回答話因為好多業主做傢私喎所以要咁耐...[/quote]
我都問過呢個問題佢話可以唔俾但每日開工就要call你開門............. :|

[quote:33c4832613="女"]請問大家知唔知收左樓之後 恒昌會幾時送傢俬?[/quote]我版本大致相同我記得恒昌啲人話業主執漏完成就交匙俾佢地會係兩個月內起貨.

[quote:61e8b41928="45B"]ai個個講的都不同啊。
地產佬話4月中收到信有人又話第一批在1/4收信不過有消息都好過冇消息。[/quote]

今日又打去和黃問個女仔話已寄信了. 好心急想知有冇人已收信啦!

收信後2星期內要上律師樓簽收...驗樓...

目前都未有現樓睇!  不過華人行明天要關啦! 想睇多次要趁早.
目只近觀心能望遠

唔係呀 兩個月 ?!!!

佢0地之前話2 days wor .. 做咩呀 要兩個月  重新decoration呀???

:?:

[quote:538bc500b7="Stephen@RC"]唔係呀 兩個月 ?!!!

佢0地之前話2 days wor .. 做咩呀 要兩個月  重新decoration呀???

:?:[/quote]

我收到律師樓電話!

佢通知我佢地寄緊信 仲約我地星期四 4-8 上去拎匙 ~~~~
yeah ~~~          

喵~
的確係好消息呀!! 勁開心呀!! BUT.........咁有冇講幾時要科水呀..............
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

[quote:fbcc5280e2="貓貓仔&貓貓女"]喵~
的確係好消息呀!! 勁開心呀!! BUT.........咁有冇講幾時要科水呀..............[/quote]

先科水 然後先俾匙你...

saga 估唔到你係第一個....

啊dick... 做嘢 :em21:
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

Any our neighbour call Cable TV to have "site inspection" Hope other owner still waiting for "letter" like me can watch RC inspection on the next week Saturday Cable program.

Yeah!