藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2106|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

其中一項財政預算案..... [複製鏈接]

轉自財政預算案第四十三點
<<物流業是香港重要行業之一,提供大量就業機會。我們必須加強香港作為亞洲首選國際物流樞紐的地位。專責組已決定盡快在大嶼山發展增值物流園,提供「一站式」綜合物流服務,吸引更多高增值貨物流經香港。>>

這樣意未著.....青衣將來......
永遠愛著您 :em21: [/code]

唔知有乜實際影響... :? ?

即係多D貨櫃車會出入貨櫃碼頭,強光和噪音會更嚴重

[quote:cf898439f5="我是誰"]即係多D貨櫃車會出入貨櫃碼頭,強光和噪音會更嚴重[/quote]
:shock: .........................點解呀dick個公仔仲笑得出...... >>

[quote:f77d1ccf0e="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:f77d1ccf0e="我是誰"]即係多D貨櫃車會出入貨櫃碼頭,強光和噪音會更嚴重[/quote]
:shock: .........................點解呀dick個公仔仲笑得出...... >> [/quote]

正有同感 忘記吧啦....... !:cry:  :cry:
藍澄灣 is the best :em17: :em11: :em02:

不過好似大多數人都唔記得左九號幹線昂船洲大橋以及南灣隧道...
以現在青衣既交通來講跟本不可能support到咁多車出出入入大嶼山
而且財爺亦打算發行債卷用來發展基建....我們的政府咁鐘意洗錢..
到時一定又會大興土木呢

[quote:fa4acdef18="我是誰"]即係多D貨櫃車會出入貨櫃碼頭,強光和噪音會更嚴重[/quote]

嘩,唔好老屈我....
意思係話,將來荔景至葵涌的一號仔至九號仔....會慢慢減低夻吐量。
所有物流會去哂大嶼山 :em04: ,咁青衣咪....環境好...空氣好囉 :em04: ......。 :em11:

你地咁都唔明.... :?:
見唔到我都笑緊咩....
永遠愛著您 :em21: [/code]

不過你...認為可能嗎...=.=?
唔通起個碼頭出黎唔用?? 又要重新起個新碼頭?
嘿嘿~~科學園 數碼港....too much~
現在又黎一個物流園...實質上有幾好....即本睇o下...

基本上大家都講得噤 :em11: 但係查實對我 "青衣"交通1定有effect law :em16: 話晒1有咩動工都好大機會會用到 "9號線 & 貨櫃碼頭..." 真係唔可以唔理架 :wink:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

If not wrong 物流園 in lantau is to correspond to airport + T10 + KongZhuiMacau Big bridge.
It should  be located in Tung Chung just before Ying Wan Yuen.