藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4002|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

訪客無 Login? [複製鏈接]

我見到平均有不少訪客,唔知他們是不是不懂得『註冊』?版主可否做一個popup 的help screen 教他們呢?

Re: 訪客無 Login?

[quote:ec71da5b12="wychan"]我見到平均有不少訪客,唔知他們是不是不懂得『註冊』?版主可否做一個popup 的help screen 教他們呢?[/quote]

呇a想回覆 or download 相時 system 就會 request login

[quote:ee96d28253="saga"][quote:ee96d28253="wychan"]我見到平均有不少訪客,唔知他們是不是不懂得『註冊』?版主可否做一個popup 的help screen 教他們呢?[/quote]

呇a想回覆 or download 相時 system 就會 request login[/quote]

oh i see. 但可以主動d嗎.

[quote:6d9924c54c="wychan"]
oh i see. 但可以主動d嗎.[/quote]

難d ...
無理由我地d login 左既人次次入親來都整個 pop up 我地嘆架 ...

一係一入個 site 就要?login 先可以開始睇野....
但咁做又好唔 flexible ...

我覺得係當眼處整個 notice 已經好好

其實做太多野睇落好似好方便 其實會引來更多唔方便.....
以我以前做programmer對住o的客 呢樣又要果樣又要 做左俾佢r
妠N同你講原來唔要好似好o的.......
如果有心要join既話 亦都唔會搵唔到個登記位置...........@@

可唔可以剩係藍澄d居民先register得呀?
我係隱形人  :em19:

[quote:485d01617f="wicyh"]可唔可以剩係藍澄d居民先register得呀?[/quote]

要確定一個用戶係藍澄灣居民需要好多文件喎我地應該冇權去索取咁多資料.或者要考慮限制登記用戶才可進入.但是我認為不適宜應用於所有版面如有一些較為敏感或唔方便公開的題目不如我們另開一個必須限制會員登入的版面去討論.又或者用類似MSN Group的模式.這樣是否較好?

我認為如果太多限制的話只會局限我們的發展

而家咪幾好! :wink:
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

我都係驚呢度雜左啫
我係隱形人  :em19:

[quote:72a1277118="bunnud"][quote:72a1277118="wicyh"]可唔可以剩係藍澄d居民先register得呀?[/quote]

要確定一個用戶係藍澄灣居民需要好多文件喎我地應該冇權去索取咁多資料.或者要考慮限制登記用戶才可進入.但是我認為不適宜應用於所有版面如有一些較為敏感或唔方便公開的題目不如我們另開一個必須限制會員登入的版面去討論.又或者用類似MSN Group的模式.這樣是否較好?

我認為如果太多限制的話只會局限我們的發展[/quote]

其實目前已經係limit左一定要login先可以回文 如果大家覺得有必要既話
我可以set到一定要會員先可以睇到既版

其實最理想當然係只有rc既制坊先可以登記
但係技術上跟本係做唔到........
因為任何一個人話自己係某某單位既業主 我地都冇能力 亦都冇權去
verify呢樣野呢 所以呢度要大家努力去監察呢度既治安...
如果有文章覺得有問題既話 盡量pm俾版主或我和bunnud

其實我真係幾希望大家可以再投內少少 :em12:
例如其實好多版都有潛質開 不過好似都冇人願意做版主....
所以就冇人申請...........