藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FireFire
打印 上一主題 下一主題

今日 join 左恒昌個 Package... [複製鏈接]

[quote:aee2db59bd="hales"][quote:aee2db59bd="lux"]我諗我都要碌卡.....今個月都未出糧.... :?

張床可以上窗台咁就真係太好喇....[/quote]

你會唔會係八卦仔黎咖? :em12:
床上窗台風水唔好喎..... :em07:[/quote]
hales 你咁都知道....
我第日入伙要搵你睇風水... :em04:

wicyh

其實你可以先看看Paul Y的實辦才決定... 以HK$888的價錢來說是可接受的.
款式大致跟恆昌的差不多!

[quote:7aff823126="hales"]

其實出面搵人做都係差唔多價錢 而且都有保養既
除非你係買現成傢私呢 如果搵人做既話o的位都係一定fit的 因為會上門度呎之
後先做....

不過裝修工程呢樣野唔好單係睇價 因為同一價錢其實間間都可以做到
而且用料都係其中一樣要留意既野 同時手工都好重要 因為就算
設計一樣 用料一樣 手工唔同都可以差幾倍錢咖[/quote]

手工 ... 真係最貴o個樣...
我堂兄係香港做裝修
d 櫃o個d 如果係香港做 會係好好好好手工 但好貴...
返大陸整 ... 大陸手工 ... 當然平 但手工麻麻都無法 ...

[quote:76f281c5c7="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:76f281c5c7="hales"][quote:76f281c5c7="lux"]我諗我都要碌卡.....今個月都未出糧.... :?

hales 你咁都知道....
我第日入伙要搵你睇風水... :em04:[/quote]

人云亦云而矣....................... :roll:

[quote:9a67ee9f52="hales"]

唔係間間都可以床上窗台 ~
空中窗台係唔可以受過多重力 ~

RC 係實力窗台 ... 穩陣 唔會 "訓半天"

[quote:41df7783d3="lux"]我諗我都要碌卡.....今個月都未出糧.... :?

偷埋窗台位個房會見使d

[quote:037e82fe3e="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:037e82fe3e="lux"]火生火太.....
係唔係要俾一半先?

仲有你有冇問過可唔可以放張床上窗台呀?[/quote]
要呀...我(錄)卡架...但唔收 charge
而家張床係平窗台wow....
你想將張床放上窗台呀... :roll:
咁張床咪好高.... :?:[/quote]

唔會太高架 ...
你想下 廳個窗台吤i以用來當坐 ~~
張床放埋床舖都會係再高少少 ...

[quote:f0a34dd7d3="saga"][quote:f0a34dd7d3="lux"]我諗我都要碌卡.....今個月都未出糧.... :?

偷埋窗台位個房會見使d[/quote]
但hales話風水唔好...我怕... :em03:

[quote:d97684e584="saga"][quote:d97684e584="hales"]

其實出面搵人做都係差唔多價錢 而且都有保養既
除非你係買現成傢私呢 如果搵人做既話o的位都係一定fit的 因為會上門度呎之
後先做....

不過裝修工程呢樣野唔好單係睇價 因為同一價錢其實間間都可以做到
而且用料都係其中一樣要留意既野 同時手工都好重要 因為就算
設計一樣 用料一樣 手工唔同都可以差幾倍錢咖[/quote]

手工 ... 真係最貴o個樣...
我堂兄係香港做裝修
d 櫃o個d 如果係香港做 會係好好好好手工 但好貴...
返大陸整 ... 大陸手工 ... 當然平 但手工麻麻都無法 ...[/quote]

特別係o的收口位 join位 呢o的先係個師傅值錢既地方....
特別係木傢私 木面實唔實淨 放重野掂唔掂係一個問題 木面易唔易花
處理手法上會唔會引起其它問題又係另一門學問 例如一層叻架 兩層叻架
又會好唔同 o的叻架有冇加料再油上去又會好唔同 木同木之間既荀位做得好唔好呢 駁口位易唔易於清潔等等.....呢o的野唔係行內人既話真係唔識....

嘿~~其實我唔係百彈呇ao的野......哈~
我只係想盡力提醒一下大家有乜野應該要注意一下呢

[quote:57079bb603="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:57079bb603="saga"][quote:57079bb603="lux"]我諗我都要碌卡.....今個月都未出糧.... :?

偷埋窗台位個房會見使d[/quote]
但hales話風水唔好...我怕... :em03:[/quote]
哈~~我唔識咖........
不過人地話訓窗台四面受煞咋.......=.=