藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FireFire
打印 上一主題 下一主題

開會小報... [複製鏈接]

Re: 開會小報...

[quote:2b792432e1="lamlam"][quote:2b792432e1="Mr. & Mrs. FireFire"]7 )每日會倒垃圾兩次.並會用升降機運送.
[/quote]

係咪即係用我地D lift呀.....咁咪好難睇同好唔衛生law.  :em13: 點解而家起新樓都用咁既設計呢.唔係應該係垃圾房直落地下的嗎?[/quote]
反而係近年既樓好多都係咁有人上黎收垃圾呢...
因為...
1. 用槽的話底層單位嘈到爆..
2. 大件少少既都塞唔落槽 最後都係要搵人上樓收垃圾 所以不合符經濟利益..
亦失去了用槽的意義

其實個個都唔可信的...哈~
一來sure既野唔會好sure咁講到一定有....因為萬一真係無佢地就好麻煩
唔sure既野又一樣係唔sure咁話你知有冇...
而sure唔會有既野...都一樣好唔sure咁俾個signal你...
所以full of uncertainty....

由每坐既50樓開始收樓...
然後到49...48...47.........6
兩星期內收哂..

[quote:99bc82f30b="chris"]買樓o個陣 Agent 話藍澄業主[highlight=red]自動擁有會所會藉[/highlight] 點解而家又要俾會費!?  :twisted:[/quote]
入會費 & 月費本來都係兩樣野