藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FanStar
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣樓價走勢 (2005年10月份) [複製鏈接]

[quote:87bde96025="&R"]青衣藍澄灣,本月二手交投極為唔活躍  太多放盤 agent好衰o家 想昆你放盤好無良,係運吉o家,浪費了大家時間.......

:em12:  :em12:  :em12:  :em12:[/quote] :em05:
藍澄灣內三口子的家........John Esther & Hei Hei :em21:

我覺得RC係有得升 見好多人睇盤 !
JANICE :em11:

[quote:64f58ca5a6="OON"]我覺得RC係有得升 見好多人睇盤 ![/quote]

Agree!
係家仲邊有~$3000/呎的新樓呀!?藍澄灣真未追上大市,應該升多D才合理!
大埔中心成17年樓又冇會所,都升返到>$2600/呎。
朗逸峰沙士價$2300/呎,升到依家>$3500/呎!
美孚30年樓 (離RC車距幾分鍾),都要~$2700/呎,比我都買藍澄灣啦!

所謂升市
cash何來
而家有一大堆大陸人仕
攞一大堆$$
去買美fung 大古成
我地...

真係要國內做多少promote lar
由其 中中 同 美美 地產
冇佢地promote
鬼有人知我地rc...

但我扮spy入去問
佢地右冇mud心sell rc
好有心叫你去tung chung...
(係呀搵佢去住啦)

我發現 中中 同 美美 地產
可以能人所不能...

君不見 kwai fong 幸福樓 新場
less than 200 fleet要 rent 18000...
有錢都唔一定入rc
不當炒也

苦了我地呢班涯價位人仕

unicorn ;
請不要咁講啦 ! 由我知道有這個網站開始直到現在只覺得你諗得太多負面的事 其實只要做人輕鬆小小 諗野晤好咁灰心 ! 我晤覺得RC無得升 將來一定會升 !
但永遠你只認同負面的事 而正面的事你都可以講成負面為什麼呢 ?

[quote:7cb80d58fa="&R"]青衣藍澄灣,本月二手交投極為唔活躍  太多放盤 agent好衰o家 想昆你放盤好無良,係運吉o家,浪費了大家時間.......

:em12:  :em12:  :em12:  :em12:[/quote]

:em05:  :em05:
太多放盤 = 沽壓太高 :em05:
=供過於求 :em05:
=難有好價.... :em05:

[quote:50af091f78="OON"]unicorn ;
請不要咁講啦 ! 由我知道有這個網站開始直到現在只覺得你諗得太多負面的事 其實只要做人輕鬆小小 諗野晤好咁灰心 ! 我晤覺得RC無得升 將來一定會升 !
但永遠你只認同負面的事 而正面的事你都可以講成負面為什麼呢 ?[/quote]

原諒佢啦... :
可能X上身...or 中左二惡英毒... :

基本上我覺得如果整體樓市係升既話 落後大市既盤都會被帶動上升
更說如果同區升也會有一定帶動力. 因為同區樓都升既話 自然會有一些
能力所限既買家退而求其次考慮一些落後盤 當有demand 自然
就會谷起過價... :

[quote:1589a1b344="hales"][quote:1589a1b344="OON"]unicorn ;
但永遠你只認同負面的事 而正面的事你都可以講成負面為什麼呢 ?[/quote]

原諒佢啦... :
可能X上身...or 中左二惡英毒... :

基本上我覺得如果整體樓市係升既話 落後大市既盤都會被帶動上升
更說如果同區升也會有一定帶動力. 因為同區樓都升既話 自然會有一些
能力所限既買家退而求其次考慮一些落後盤 當有demand 自然
就會谷起過價... :[/quote]Yes totally agreed with you.
Hopefully (few months time) RC will be ........  :

來源 : 美聯數碼網
日期 : 05年5月份

最高 : $3511
平均 : $3365
最低 : $3072
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好明顯係好左 ! 直得高興 !  :em11:  :em11: