藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FanStar
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣樓價走勢 (2005年10月份) [複製鏈接]

好嘢 !  :yeah:  :yeah:
要話比unicorn聽...快啲放盤 ! :em12:  :em12:
JANICE :em11:

其實,有o的agent好衰o家.........

佢地同你開高價,等你放盤.........

然後佢地真係會帶人o黎睇....咪以為佢地真係sell緊你個單位,其實佢地只係攞你個單位睇睇,然後主力sell個客其他平o的但差唔多o既單位,咁個客咪覺得另外o個好抵,以為唔係咁易買到,再加埋佢地sell多幾句(o係呢個過程分分鐘會貶低你個單位o黎抬高另外一個單位),個客咪快快手決定o羅,其實呢o的係速消方法,大家咪容易上當............有o的agent好無良,係運吉o家,浪費了大家時間.......

希望咁樣講唔會令大家太失望..........

仲有,我有個friend以前做地產,佢話post得出o黎d價,起碼差五萬(報細咗),所以未必準.........
:em06: ____________長路就算多漫長似沒盡頭 :poor: 您總緊靠著我輕挽我的手 :yeah: :oh: :sweat: :nowords: 那怕歲月一飄去未可留 :em21: 能找到真愛已足夠 :oops: :face13:

聽後真失望 ! :poor:  :poor:
JANICE :em11:

[quote:63a01ab29d="JNA"]agent 話1.9m係想昆你放盤
佢地立多個盤冇壞咭
但1.9m肯定未到價(仲係低層tim)
market price:1.75-1.8m[/quote]

哈哈.. 中x既 agent 間唔中就打黎問我放唔放 上星期仲話我個
單位可以放到 2M-2.1M 添...
mine is T6B lower... ha...  :sweat:

期實好簡單.
agent放盤要多先吸引到客所以你放高放低佢都剎.
你放高過市價咪變左demo unit囉點賣.
如果係市價咪係sell unit囉一放就出.
所以我放盤通常用市價唔使做demo unit.
價未到就唔放煩少d.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

so
我張間屋養 老鼠
同store 2惡英 做posion chamber
都唔賣
就係同各位街坊頂住個市炸
唔係bin有得升呀

大家一?glin死d貨
炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒
共勉之呀[/scroll]

哈哈.. 中x既 agent 間唔中就打黎問我放唔放 上星期仲話我個
單位可以放到 2M-2.1M 添...
mine is T6B lower... ha...

I think they are cheating you. My house has similiar condition like you T5 low level full poor view. 我放盤 already one month at $2850(1.95million). No reply at all.
I think the selling point of RC is not strong enough. Also Hutchsion still have several unit still have to sell. Agent will only introduce these flat first.

:?:

[quote:12a4ac1f5b="unicorn"]so
我張間屋養 老鼠
同store 2惡英 做posion chamber
都唔賣
就係同各位街坊頂住個市炸
唔係bin有得升呀

大家一?glin死d貨
炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒炒
共勉之呀[/scroll][/quote]

咁鬼難為你就唔好喇. :em16:
還樹你hold一間都影響唔到過市. :
冇人會多謝你架.
除非你hold好多間啦. :em12:

或者你用$10000/呎買我個apartment.
我會十分多謝你呵呵~~~ :mrgreen:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

來源 : 香港經濟日報 (2手成交攻略)
日期 : 05年2月18日

青衣藍澄灣,本月二手交投極為唔活躍  太多放盤 agent好衰o家 想昆你放盤好無良,係運吉o家,浪費了大家時間.......

:em12:  :em12:  :em12:  :em12: