藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Kiliyan
打印 上一主題 下一主題

尋人 -- 藍澄小海豚 [複製鏈接]

恭喜晒..............新婚快樂!!!!!!!!

Re: 尋人 -- 藍澄小海豚

[quote:579816c7fd="Kiliyan"][quote:579816c7fd="藍澄小海豚"][quote:579816c7fd="Kiliyan"]如題~ 有d問題想問你呀?你們在那裡呀?  :em08:  [/quote]

Kiliyan

你好呀...好耐無見呀....估唔到你仲記得我地喎...
因為最近好忙呀.....我地係2月29日結婚...  ops:
四年一次丫麻.... 好難得架  
你有咩想問呀....  [/quote]
嘩! 好開心見番你地呀!!! 仲有恭喜你地呢個主日結婚啦! 我想問下你地租天恩堂要幾耐之前book架? 仲有 果度行禮由幾點到幾點架? 同埋係咪可以開茶會? 有無任何限制? 嘻嘻~ 好似好多問題....anyway 唔該晒!!!!! [/quote]

多謝晒大家 o既恭賀呀!其實就快做人老公,心情都開始有少少緊張 o架,哈哈!  
我記得天恩堂好似係結婚前九個月左右開始可以接受申請,咁大約七個月前就會覆番你得唔得 o架喇,呢間 church 好 full o架,所以如果想申請﹝尤其係果 d "好日"﹞就要快 d plan 喇!
至於行禮時間,佢係有兩場 o架,分別係兩點鐘同四點鐘,果度仲有埋個副堂可以容納二百人左右用黎開茶會 o架,如果你想開埋茶會,咁就最好 book 兩點果場行禮,跟住三點半開始茶會就最 perfect 喇,因為茶會完左大約都係四點半至五點左右,唔會太夜 o羅!﹝我地都係呢個時間呀  :em04: ﹞
有無限制?以我所知好似係要兩個受左浸 o既 Christian 同埋最好係申請果陣已經做緊婚前輔導咁就易批 d 架!你地預計幾時呀? :em21: 如果你地好事近咁就要快 d 計劃定喇!

Re: 尋人 -- 藍澄小海豚

[quote:7362aff988="藍澄小海豚"][quote:7362aff988="Kiliyan"][quote:7362aff988="藍澄小海豚"][quote:7362aff988="Kiliyan"]如題~ 有d問題想問你呀?你們在那裡呀?  :em08:  [/quote]

Kiliyan

你好呀...好耐無見呀....估唔到你仲記得我地喎...
因為最近好忙呀.....我地係2月29日結婚...  ops:
四年一次丫麻.... 好難得架  
你有咩想問呀....  [/quote]
嘩! 好開心見番你地呀!!! 仲有恭喜你地呢個主日結婚啦! 我想問下你地租天恩堂要幾耐之前book架? 仲有 果度行禮由幾點到幾點架? 同埋係咪可以開茶會? 有無任何限制? 嘻嘻~ 好似好多問題....anyway 唔該晒!!!!! [/quote]

多謝晒大家 o既恭賀呀!其實就快做人老公,心情都開始有少少緊張 o架,哈哈!  
我記得天恩堂好似係結婚前九個月左右開始可以接受申請,咁大約七個月前就會覆番你得唔得 o架喇,呢間 church 好 full o架,所以如果想申請﹝尤其係果 d "好日"﹞就要快 d plan 喇!
至於行禮時間,佢係有兩場 o架,分別係兩點鐘同四點鐘,果度仲有埋個副堂可以容納二百人左右用黎開茶會 o架,如果你想開埋茶會,咁就最好 book 兩點果場行禮,跟住三點半開始茶會就最 perfect 喇,因為茶會完左大約都係四點半至五點左右,唔會太夜 o羅!﹝我地都係呢個時間呀  :em04: ﹞
有無限制?以我所知好似係要兩個受左浸 o既 Christian 同埋最好係申請果陣已經做緊婚前輔導咁就易批 d 架!你地預計幾時呀? :em21: 如果你地好事近咁就要快 d 計劃定喇! [/quote]
唔該晒你d資料呀!!    謝謝!!!!! umm..唔知你仲記唔記得我地都係平安福音堂既會友黎架..嘻嘻~ 我地都有諗住開荼會呀! 你choose果個時段都幾好!! :em11: 咁會叫到會食物定係自製呀? 同埋借堂total幾多錢左右(連副堂開茶會計)?
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

唔記得答你我地預計幾時結婚添...其實都未定架...不過買左藍澄灣 :em04: ...可能下年年尾左右啦! 到時再通知大家! 嘻~
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

恭喜恭喜
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

恭喜恭喜

[quote:4ac7fee76d="Kiliyan"]唔記得答你我地預計幾時結婚添...其實都未定架...不過買左藍澄灣 :em04: ...可能下年年尾左右啦! 到時再通知大家! 嘻~ [/quote]
咁就真係恭喜晒喎!   :em19:   宜家開始計劃定都差唔多架喇!
天恩堂租堂連副堂咁計大約要五千零蚊左右,算係比較中價,因以我所知通常 d 租堂費用會由二千至萬幾蚊不等架!你可以打定電話取定呢間同其他教堂 d 資料,咁到時就唔會太趕咁決定 o羅!

[quote:903bfc844a="藍澄小海豚"][quote:903bfc844a="Kiliyan"]唔記得答你我地預計幾時結婚添...其實都未定架...不過買左藍澄灣 :em04: ...可能下年年尾左右啦! 到時再通知大家! 嘻~ [/quote]
咁就真係恭喜晒喎!   :em19:   宜家開始計劃定都差唔多架喇!
天恩堂租堂連副堂咁計大約要五千零蚊左右,算係比較中價,因以我所知通常 d 租堂費用會由二千至萬幾蚊不等架!你可以打定電話取定呢間同其他教堂 d 資料,咁到時就唔會太趕咁決定 o羅! [/quote]
唔該晒呀! 我諗遲多幾個月我地會開始行動架喇~hehe..    希望可以快d入伙 可以見下你地既真身啦! 哈哈...我地同一tower喎~

恭喜呀!
我都就快結婚喇!!!!哈哈哈...................

[quote:7103290eaf="Tomato"]恭喜呀!
我都就快結婚喇!!!!哈哈哈...................[/quote]
咁都要恭喜你呀Tomato..............