藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 藍孩子
打印 上一主題 下一主題

今日有個地產經紀打電話比我 [複製鏈接]

yes. i believe 1.6M but for 1.8M.. if yes ~~~

9百幾尺都係賣240萬...

出面大把人寫: 業主開價 XXX 萬 建議還價 XYY萬 佢地叫你開$180萬 跟住叫人還165萬 有乜咁奇 8)

不過 遲多一年半年升到200就"mon" d :?  過多幾年都有機.睇下個巿點先算啦.

另外,話晒實樓同樓花都唔同,180咁上下都ok gei. (實樓個時計 : )

[quote:3cdd6dcc55="藍澄小王子"]另外,話晒實樓同樓花都唔同,180咁上下都ok gei. (實樓個時計 : )[/quote]

同意 樓花通常比現樓有折讓 因為:
1. 要供樓但係無得住
2. 無現樓 景觀 用料多少要靠估 買家要承受一定風險
3. 市淡時候發展商通常用較大折讓去吸引買家

所以到入伙時折讓消失 應該會有唔錯升幅.

係九月時我個 "keep friendship between us" 經紀問我 200K 放唔放
完全唔理佢
因為個市其實唔係好似佢講到咁好  

今日個agent call我話我個細單位可以放到170萬 仲要係at least個隻喎......幾吸引呀! :wink:
G :em21: P

我一路都放緊 $170萬 由上年到家陣都冇人問津
反而個AGENT 不斷叫我減到去 $160萬
不過我都唔諗住放...所以冇睬佢
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

Hi GP

請問你個單位是680' or 638'另外是第幾座 高中還是低層呢 Thanks.

but it is the 成交 wor. everyone can check it.
http://www.century21-hk.com/cpis.htm

[quote:9836b377c5="wicyh"][quote:9836b377c5="我是誰"]i saw the Midland Property on Ysing Yi asking for 160 for 683'. 180?? i don't think so..[/quote]
通常呢d價錢都係買唔到既 :em09:[/quote]

貴賣貴買丫..