藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: KS
打印 上一主題 下一主題

有毒二噁英事件 [複製鏈接]

Good news!  

Those district/legislative councillors should help Tsing Yi residents to fight for relocation of the chemical treatment plant (move out of Tsing Yi) in the long run!

:em12:  Good ar~~~

我知道青衣化 學 廢 物 處 理 中 心係邊度啦。thanks Ha&Kui.
其實有無人提議過將佢搬走呢 ? 青衣是交通中心(去九龍新界香港都方便).人口又多(近來建成灝景灣盈翠半島,加上RC)o既地方,如果將南灣角.三支香等地發展做住宅用地是否更好呢? 又亦或做唔到呢(因為地質問題或其他)?
我太好奇啦唔該有無人知道 :?:

估唔到2005年迪士尼主題公園要準時開幕,對我們是息息相關o既 :roll:

來源:明報新界西專線
日期:2004年2月14日
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

來源:葵青星報
日期:2004年4月17日
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

今日收到土木工程署張宣傳單張[焚化含二噁英剩餘物有關的妥善安排]和意見書當然呢份僅講到二噁英運往青衣化學廢物處理中心的風險有幾底啦.呢份重提及幾場展覽和簡報會的時間.唔知你地收唔收到呢.會唔會交呢份意見書?

唔係咁得人驚嘛
咁我們點算好.......

唔係咁得人驚嘛
咁我們點算好.......