藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 45B
打印 上一主題 下一主題

今天到過土瓜灣覺得YOUNG DESIGN幾好 [複製鏈接]

to hales
係wor 你又你right wor
45B的Lily and Kendell

45B
唔知個間YOUNG DESIGN有無網頁或者有概位置係那?
THX :em14:

KS

我諗佢冇web site la。
而佢個address係:
馬頭圍道228號地下
(我記得我by 6c bus 落車後過馬路向右行1-2mins未到BMW)
你去睇下有乜新料jetso記得話比我知 :

起wall係唔係一定要全屋油漆? 我得到報價28000
14000 for 全屋油漆
8000 for Wall +wood door
6000 including 拉電線向developer to buy 磚etc.

ttchan
起磚牆一定要加全屋油漆因為幅新牆都要油油但我們不知道發展商油什麼油比我地(原本個牆身)so我地買不到同佢一樣的油如果買不到咁就兩幅牆不同色就算差不多色都會有少少分別我諗唔係幾好睇so全屋的油都要油過。
再者就算你不介意兩幅牆唔同色我地原先收樓時的牆身亦應該唔多好加上我地屋企近海好潮濕如果牆身做得唔好我諗好快就會'梅'不長遠啊!所以我諗一定要將佢產底批灰油防潮油再油乳膠漆。(總之重新再油過)

[quote:d1e5b8bcdf="45B"]ttchan
起磚牆一定要加全屋油漆因為幅新牆都要油油但我們不知道發展商油什麼油比我地(原本個牆身)so我地買不到同佢一樣的油如果買不到咁就兩幅牆不同色就算差不多色都會有少少分別我諗唔係幾好睇so全屋的油都要油過。
再者就算你不介意兩幅牆唔同色我地原先收樓時的牆身亦應該唔多好加上我地屋企近海好潮濕如果牆身做得唔好我諗好快就會'梅'不長遠啊!所以我諗一定要將佢產底批灰油防潮油再油乳膠漆。(總之重新再油過)[/quote]
Agree.我都會咁做.............

[quote:8fb2ddec0c="45B"]我諗佢冇web site la。
而佢個address係:
馬頭圍道228號地下
(我記得我by 6c bus 落車後過馬路向右行1-2mins未到BMW)
你去睇下有乜新料jetso記得話比我知 :[/quote]

thx 我會去看看...有無 jetso :mrgreen:

ks

[quote:5ca25ac198="45B"]ttchan
再者就算你不介意兩幅牆唔同色我地原先收樓時的牆身亦應該唔多好加上我地屋企近海好潮濕如果牆身做得唔好我諗好快就會'梅'不長遠啊!所以我諗一定要將佢產底批灰油防潮油再油乳膠漆。(總之重新再油過)[/quote]

上個week去過 "試範單位"順便問過個牆身係以 "手掃漆"黎油既 而col.係 "米黃色"喎 :roll:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

小yen
咁即係收樓掂唔掂呀?

[quote:be24467b69="45B"]小yen
咁即係收樓掂唔掂呀?[/quote]

45b

of course佢地1定話好 "掂"唔駛再加工/番執既but係唔係真係唔噤講喎 :mrgreen: i think真係要攞keys之後睇睇先知law :roll: 不過我就攪緊個圖 (大家應該會有用既 :mrgreen: )因為呢排較忙so i hope this sunday can post to all la
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11: