藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: bikbark
打印 上一主題 下一主題

究竟入伙時o既儀式係幾時做呢? [複製鏈接]

I also know something i post it tonight  

驗左樓後 再擇個好日子入去拜四角
拜四角次序為由門口開始順時針拜四角....最後在中間請三請就完成!!
擇日方面最好揀 "建日""定日""開日"同"成日"就較好.
希望能幫到你啦~~~~~ :

I SEE THANKS
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

我老竇仲不停叫我請個風水先生來看一看!真誇張! :em05:

[quote:150ded50a9="alankle"]驗左樓後 再擇個好日子入去拜四角
拜四角次序為由門口開始順時針拜四角....最後在中間請三請就完成!!
擇日方面最好揀 "建日""定日""開日"同"成日"就較好.
希望能幫到你啦~~~~~ :[/quote]

alankle哽係幫倒我地la 你好叻呀 :em11: 我真係唔識呢d咩日...點簡 ops: 好彩有你提咋 :mrgreen: (好大機會會搵d "賣紙扎既婆婆"幫我擇日law 因為我依家屋企樓下有呀嘛 :mrgreen: )

其實大家可以睇下呢個website裡面講左好多好有用既須知架 :em11:
http://www.styledesign.com.hk/renovation_tips04.html
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

哦~~唔好甘講...
大家都係鄰居唔駛甘客氣啦~~~~

仲有呀~~我聽聞農曆7月好似係唔可以入伙住架喎~因為鬼節咁話喎~要等到關左鬼門關先可以入伙~唔係既話好容易請鬼入屋咁話喎~ :em07: