藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FanStar
打印 上一主題 下一主題

首次與管理公司公開面談事宜 [複製鏈接]

[quote:e39579ccc1="bikbark"]各位請注意:

經各位連日討論後,均希望盡量選出有不同座數及單位之業主出席面談會。經wychan與我討論後,現選出下列業主作為是次面談會之代表(下列業主以報名之先後次序排列,不分先後):

業主代表:
我是誰   (3B)
Mr. & Mrs. FireFire     (3H)
dick&queenie     (2G)
Hotcake     (6D)
kenykl      (3C)
Jeffrey & Shirley     (??)
FD     (5E)
Solskjaer     (2H)
daniel_Q     (1H)
manhk167     (??)

聯絡人:
wychan     (3C)
FanStar     (5B)
hales     (5H)

身份確認 : 出席代表及聯絡人均需出示臨時買賣合約

由於是次面談會之出席代表人數實在有限,如上述的代表未能於當日出席,請於本星期日(2月15日)前提出。如有意見,亦歡迎他業主提出討論。
[/quote]

唔該晒 bikbark,亦請各業主睇睇.畯?琚C

[quote:0e88131477="Maggie&Johny"][quote:0e88131477="diedsee"][quote:0e88131477="bikbark"]but seems that no rep from Flat A & F......[/quote]

係wor...最好有 A & F 啦!![/quote]

Agree! :wink:[/quote]

唔該晒 bikbark,diedsee 及 Maggie&Johny 意見,或者你有乜其他好提議/提名人呢? 另外 Jeffrey & Shirley 應該係A座的,而我正等緊 manhk167兄 回覆。

[quote:496d67bacf="Hotcake"]突然做左D座業主代表....... :em03: .......有D壓力潻.......... :roll:
我建議最好在同和黃開會前 我們十個代表和聯絡人先開一次會 準備開會要傾的問題............[/quote]

經 wychan 和我初步討論後,係現階段我建議未必會以座數作為發問出發點,因為我始終未入伙。所以我建議將以之前的詢問信作為問題之大方向,並會圍繞屋苑之整體性問題為範籌,再加上各業主之前所提出之問題,然後由各代表或聯絡人分別代表某主題發問。而有關的主題初步建議如下:

一般問題
單位內部問題
會所問題
酒店設計及對住戶影響
交通安排
二噁英問題
入伙安排
其他問題/意見/訴求
+ 各業主之前所提出之問題

唔知大家點睇,希望大家能盡量發表意見,這次面談會實在需要各位支持。而在同管理公司開會前,我們十個代表和聯絡人可能真係要先開一次會,準備開會要傾的問題。

[quote:372eb05444="manhk167"]對不起將不能出席.[/quote]

­唔緊要,­唔該晒你就真,如果你有其他的問題,請隨時提出,到時交俾我問啦。另外,而家我會盡量搵多位 F室 做代表,容後公佈。

[quote:a7d5ae3d4e="wychan"]最後確定代表人選如下:

業主代表:
我是誰 (3B)
Mr. & Mrs. FireFire (3H)
dick&queenie (2G)
Hotcake (6D)
kenykl (3C)
Jeffrey & Shirley (??)
FD (5E)
Solskjaer (2H)
daniel_Q (1H)
H & H (BLOCK F)

聯絡人:
wychan (3C)
FanStar (5B)
hales (5H)

有請以上人仕把閣下之手機電話pm至wychan,待日後聯絡及預會。謝謝。[/quote]

最新確定代表人選之單位分佈:
業主代表:
Jeffrey & Shirley (2A)
我是誰 (3B)
kenykl (3C)
FD (5E)
H&H (5F)

聯絡人:
wychan (3C)
hales (5H)

[quote:ee4d27ef86="manhk167"]<而在同管理公司開會前,我們十個代表和聯絡人可能真係要先開一次會,準備開會要傾的問題。>

可否大家一齊傾呢???[/quote]

呢個提議幾好,我同 wychan兄 商量過,現建議本星期日(2月15日)下午2時至4時,於青衣城家鄉雞集合(以樓書為記),歡迎各業主出席,一起草擬問題。大家點睇?

[quote:3c7d177bc3="Brian"]Can we arrange the pre-meeting at week day night time?[/quote]

不如大家講下想星期日或平日吧,因時間關係,請盡快提議。

因有部份業主退出,現最新之代表如下:

業主代表:
Brian (2C)
Suzuki (2C)
kenykl (3C)
Jeffrey & Shirley (2A)
FD (5E)

聯絡人:
wychan (3C)
hales (5H)

由於是次面談會之出席代表人數實在有限,如上述的代表未能於當日(2月21日)出席,請於本星期日(2月15日)前提出。

[quote:2fe6118e9d="N&M"]本星期日2:00在青衣城肯塔基出席的業主代表:
1. wychan
2. fanstar
3. fire fire
4. Hotcake (唔好意思 我會盡量抽時間出席)
5. Solskjaer (一定到)
6. Suzuki (3:00 到可不可以)
7. FD
8. N&M (3:00 OK?)
9.
10.
11.
12.
13.

歡迎其他業主參與:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.[/quote]

好,一陣見。另希望有更多業主出席於今日(2月15日)下午2點至3點半於青衣城舉行之預會啦。