藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FanStar
打印 上一主題 下一主題

首次與管理公司公開面談事宜 [複製鏈接]

[quote:909447909e="bikbark"]可唔可以做到至少每座每種單位都代表呢?
(當然唔駛要40個代表咁多)[/quote]

Agree :em11:  :em11:  :em11:

我都喺唔出席都可以請刪取我個名啦.

如果真的只有十人可以出席的話 真的很少..... 那麼請delete 我個名 留給其他業主機會吧!!
但我最希望想知屋內全部的電掣 天線位等會分佈在那裡 謝謝!!
藍澄藍澄我愛你

多謝晒三位哥哥的努力!   明白能參與人數有限 請取消我個名啦No. 27"SM"! 期待您們回來的最新消息! :em11:

先多謝fanstar hales 同 wychan 三位安排.  明白各方難處.  參加人數多少唔係最重要 最重要係和黃同管理公司會上能夠有誠意同有效地解答/跟進我問題同意見.

而家準備緊d想問問題 遲d post 上.

另外有兩個提意:
- 可否開一個新thread 去集中討論將會問問題?
- 要唔要早一兩日將問題通知和黃同管理公司 等佢地有d 時間準備 令會面更有效率同成果?

[quote:c1bdc8ba96="ttchan"][quote:c1bdc8ba96="bikbark"]可唔可以做到至少每座每種單位都代表呢?
(當然唔駛要40個代表咁多)[/quote]

Agree :em11:  :em11:  :em11:[/quote]

贊成 可以此作為抽籤/選出代表一個條件/考慮因素.

好高興和一班咁明白事理的朋友做鄰居。按照以上朋友的意見,不如在73戶的list上先扣除自願退出的人仕,然後在6位曾經在簽名信簽名的業主,t1-t6 每座每方向找一個代表(其中一座有兩位),而在未有簽名的業主的業主中每座再找出一位。

抽籤/選出方式則我們三位聯絡人先行提名(在每座大約四-五位侯選人中選二位代表),然後在投票區給大家表決。

如有下一步消息再通知各位...

我提意可以將O的人group開10 group 然後使用"代議政制"...
group開左既人可以個別group整理好要商討既野然後group代表
出席發問 點睇?

[quote:2ce464d7e9="hales"]我提意可以將O的人group開10 group 然後使用"代議政制"...
group開左既人可以個別group整理好要商討既野然後group代表
出席發問 點睇?[/quote]

好呀 不如盡快選定代表人撰,然後每座的兩位代表負責收集該座的有關問題。最後由他們提出

多謝fanstar hales 同 wychan o既幫忙!

麻煩你請代問有關問題:
i)車位儲物櫃何時出租及申請方法.
ii) hifi線位置o係邊?
G :em21: P