藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2079|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

個水溫控制可唔可以改? [複製鏈接]

廁所個熱水控制器可唔可以改到係浴缸附近?  工程大唔大?   要幾錢?

個熱水控制器位置又真係幾"騎呢"... :em05:

where is the 熱水控制器 location? it doesn't near the 浴缸?

根據在示範單位所見 熱水水溫控制器位置廁所門旁近洗面盆而非浴缸那邊.

Really!? let me go to 示範單位 check check

[quote:5e4150fc84="我是誰"]Really!? let me go to 示範單位 check check[/quote]

好多時都係放係另一邊 因為浴缸o個邊d 喉呀管呀已經好逼

i have check it on 示範單位 la.. 熱水控制器 really on the other side of 浴缸.. but.. it's ok wor. we don't need to tune it everytime ma

工程大唔大都好depend個人感覺...嘰嘰~
如果要改又唔係好難只係做過條坑將完本個掣o的電線穿過去新位
再駁返佢就掂 不過改唔改到就要睇個掣難唔難拆
再者做過條坑裝藏線藏掣要戒雲石戒左之後未必可以配得返廁所
牆身果o的雲石所以都係諗清楚先好決定做唔做...
如果夾唔返o的雲石就會好大工程.....夾唔返覺得唔好睇的話
就要起哂o的雲石重舖一次而且仲要做防水...咁搞既話就要幾萬蚊先做到了