藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6061|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

新消息....新消息.... [複製鏈接]

律師樓話有可能三月中開始收樓.... 發展商話會由買賣先後次序收先 公平d 喎!!!! :em11:
信唔信就自己諗 :em16: ...我只係聽到消息便post 出嚟..... :mrgreen:

Re: 新消息....新消息....

[quote:3c0ce3c966="kc"]律師樓話有可能三月中開始收樓.... 發展商話會由買賣先後次序收先 公平d 喎!!!! :em11:
信唔信就自己諗 :em16: ...我只係聽到消息便post 出嚟..... :mrgreen:[/quote]

kc唔該晒你呀聽倒呢個news真係好開心&好緊張呀   ops: 我信架 (因為我冇腦架嘛 :mrgreen:  ops:好易信人不過對自己冇害o者 :mrgreen: ) 幣la要快d整好間屋既design至得la :em12:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

Re: 新消息....新消息....

[quote:8a58c4229c="小yen"][quote:8a58c4229c="kc"]律師樓話有可能三月中開始收樓.... 發展商話會由買賣先後次序收先 公平d 喎!!!! :em11:
信唔信就自己諗 :em16: ...我只係聽到消息便post 出嚟..... :mrgreen:[/quote]

kc唔該晒你呀聽倒呢個news真係好開心&好緊張呀   ops: 我信架 (因為我冇腦架嘛 :mrgreen:  ops:好易信人不過對自己冇害o者 :mrgreen: ) 幣la要快d整好間屋既design至得la :em12:[/quote] (不過我張 "臨時買賣合約"既date係7月 噤就算開始收樓都又排未輪到我 重有時間既 but大家係時候要搵定張 "臨時買賣合約"出黎la :em12:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

Thx....^^
比我預計早左d.....

好開心呀!結完婚無幾耐就有新屋住lu~~
唔駛分開 哈哈哈!!

我都希望消息準確 :em11:  咁就可以早d入住啦!!!!  :em12:

how about the services? Will it ready on March? such as bus supermarket?

呢樣野一定冇可能啦....
會所都唔可能3月就有得用....
新既交通配套都唔可能跟入伙同步...
如果你有搬過新樓就知...
小弟前前後後搬過4次新屋
黃埇年代-入伙差不多半年才有街市
海怡年代-入伙好耐商場都十室九空
沙田某屋苑-幾個月後先有村巴
都係沙田某居屋 三四個月後巴士總站先開始運作 足半年後街市先開張

這是marketing的問題 初初收樓未咁快有人住 就算有都係零零星星
係未夠客仔去maintain所有service的 咁早就開哂張的話頭幾個月
會蝕好多 大部份都會睇到o的人住定左之後先會一路start running...

如果有舖頭開大多數都係裝修 電器等等既短期約比較多

thank you kc  :em11:
i hope that will come true

maybe not all the facilities will be available when we receive the flat
but it is our own choice to move in or not :em12:
:em19: 人生得意須盡歡 莫使金樽空對月 天生我才必有用 千金散盡還復來

[quote:9a53546d22="hales"]呢樣野一定冇可能啦....
會所都唔可能3月就有得用....
新既交通配套都唔可能跟入伙同步...
如果你有搬過新樓就知...
小弟前前後後搬過4次新屋
黃埇年代-入伙差不多半年才有街市
海怡年代-入伙好耐商場都十室九空
沙田某屋苑-幾個月後先有村巴
都係沙田某居屋 三四個月後巴士總站先開始運作 足半年後街市先開張

這是marketing的問題 初初收樓未咁快有人住 就算有都係零零星星
係未夠客仔去maintain所有service的 咁早就開哂張的話頭幾個月
會蝕好多 大部份都會睇到o的人住定左之後先會一路start running...

如果有舖頭開大多數都係裝修 電器等等既短期約比較多[/quote]

Hello Hales

Seems u brough the large Estate from 和黃 (黃埔 及 海怡).  Is the quality of the flat built by 和黃 good or not?  Plesae comment.  

Thanks
Roscoe