藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: ddericli
打印 上一主題 下一主題

小週記2-失戀篇 [複製鏈接]

[quote="H&H"]無錯感情唔係單方面既 亦冇話邊個岩D邊個錯D 但一定需要檢討一下自己先 點解佢會唔揀你 脾氣大? 乜都撬一餐? 大家冇遷就大家? 等等...要知自己衰向邊架!

曾經好執著咁"掛住"一個人 一切都變得好似好灰咁 但當"醒覺"時 原來會覺得自己好傻 錯過左好多更美好既野 失去既可能仲多過失去一個佢 值唔值先!

冇左佢一樣要繼續生活 咁點解要令自己同身邊既親人朋友唔開心咁過日子呢 點解唔開心D過呢~~~~"活得比你(佢)好"~唔係更好 更有意思咩!

不用再開解此人他已是一個沒有機會的人...........
                一個連人格都不要的人絕對沒有機會

人格和機會has no relation though I would not judge.
寧欺白鬚公 莫欺少年寡. 有心事敢講出來的男人 has EQ 死不了 才有機會呢!

But I cannot say I could have agreed on your term 無恥. I dare say no one get hurts from his whatever words here. It is just a very sad story no one win but both losers. Also no one here knew what real names involved. Please give him a chance...

I would not feel sorry if my words couldn't strengthen him yet I do if he hurted himself because of any cursing words.

Olay:
希望你唔好介意我咁講我覺得你好過份~~
其實佢講出黎都係因為自己唔開心佢都無講d乜只係話俾我地知why佢女朋友離開佢同埋佢有幾唔開心如果你覺得唔o岩聽既可以選擇唔回應但係唔好用埋哂d咩"無恥"呀"變態"呀黎形容人地啦~~
我係一個最鍾意罰小朋友既惡老師~~~ 我屋企有一隻最鍾意踢人竇既羊咩咩~~~ 我有豬爸爸、豬媽媽同豬妹妹我地一齊住o係豬欄入面~~~ 有時我會去羊咩咩個農場住o係一個我專用既豬欄~~~ 我地個豬欄好快就會搬搬去一個島上面 :em04:

我不想有甚麼"罵"戰

不過 你幸運 幾千元/月都不易賺的! 有很多人就是找不到工作! 他們當中也有人工作能力比月入幾萬的更優秀 大學畢業後 經歷告訴我 工作態度 際遇是更重要的! 請不要因為人家人工低而看人不起 每一個用心工作的人都值得尊重! 不管他是清潔還是辦公室助理! 含著金鎖匙出生的 20歲出頭就可以當高層一定"年輕有為"?
拜金主義實在令人反感!

你知道準備共同組織家庭 連樓都買了 然後離去 對人傷害有幾大? 如果不是一心一意 就不要和人家買樓 不是很多人和你一樣有那麼高的"工作能力的".

喵~
唔好咁唔開心啦ddericli 我o地所有藍澄友都支持你o既。做人o既野點都會傷過痛過 做人如果一d 經歷都冇就好可憐o架o拿(第時老o左咪冇野講o羅!!)。你諗o下 假如好運同唔好運都有一半機會發生 家o下你03年咁慘 之係話d 運仔去晒04年啦 o拿o拿臨振作d 去把握機會 搵番份好工 搵番d 朋友仔......總之都係哥句 衰運唔會永遠跟住你o既!!
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

一開始我都說不會理"別人"所說的.......

人有權選擇自己生存方式.......

有人要鍾意錢但要一世做一隻卑躬屈膝的狗.....你願意嗎??

有人自命清高但要做傷害別人的事保護自己.....你願意嗎??

如果要覺得我做錯....可以盡力地笑我....我不在乎......

我情願做一個溝唔到女嘅可憐"人"而不是"蟲"

ddericli:
安慰說話我不懂說
中國人有句說話"賽翁失馬焉知非褔"
另外千奇唔好因為"某人"一D說話令自己懷疑自己的能力同失去自信.
新一年會有新的開始.

[quote="olay"][quote:cc37d0b8b6="H&H"]無錯感情唔係單方面既 亦冇話邊個岩D邊個錯D 但一定需要檢討一下自己先 點解佢會唔揀你 脾氣大? 乜都撬一餐? 大家冇遷就大家? 等等...要知自己衰向邊架!

曾經好執著咁"掛住"一個人 一切都變得好似好灰咁 但當"醒覺"時 原來會覺得自己好傻 錯過左好多更美好既野 失去既可能仲多過失去一個佢 值唔值先!

冇左佢一樣要繼續生活 咁點解要令自己同身邊既親人朋友唔開心咁過日子呢 點解唔開心D過呢~~~~"活得比你(佢)好"~唔係更好 更有意思咩!

不用再開解此人他已是一個沒有機會的人...........
                一個連人格都不要的人絕對沒有機會[/quote]

Olay
我無你咁高度情操但我真係唔明白你用意可在 :?:
但人人都會唔開心想搵人傾訴o既時候若然咁都叫"唱"我都無嘢講.
我覺得似乎要檢討嗰位係你
最後 都希望你可以有啲口德 唔好再品評人 我相信好多街坊朋友都睇唔過眼 :twisted:
我唔識講嘢 有嘢唔啱聽就多多包涵啦! :mrgreen:
[/fade]

[quote:d4a58d0b71="matthewlee"]我不想有甚麼"罵"戰

不過 你幸運 幾千元/月都不易賺的! 有很多人就是找不到工作! 他們當中也有人工作能力比月入幾萬的更優秀 大學畢業後 經歷告訴我 工作態度 際遇是更重要的! 請不要因為人家人工低而看人不起 每一個用心工作的人都值得尊重! 不管他是清潔還是辦公室助理! 含著金鎖匙出生的 20歲出頭就可以當高層一定"年輕有為"?
拜金主義實在令人反感!

你知道準備共同組織家庭 連樓都買了 然後離去 對人傷害有幾大? 如果不是一心一意 就不要和人家買樓 不是很多人和你一樣有那麼高的"工作能力的".[/quote]

agree :em11:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

[quote:373e15129c="ddericli"]一開始我都說不會理"別人"所說的.......

人有權選擇自己生存方式.......

有人要鍾意錢但要一世做一隻卑躬屈膝的狗.....你願意嗎??

有人自命清高但要做傷害別人的事保護自己.....你願意嗎??

如果要覺得我做錯....可以盡力地笑我....我不在乎......

我情願做一個溝唔到女嘅可憐"人"而不是"蟲"[/quote]

噤至係 "叻仔"架嘛 :em11: 俾d心機la我地1定support你既 :mrgreen:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11: