藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: ryan
打印 上一主題 下一主題

恆昌一問 [複製鏈接]

青衣城 Home Base Design Ltd

土瓜灣  have Home Base Design Ltd. too.  I think you will change your mind after investigate that I feel a bit regret of join HC's pkg

I joined Heng Cheong's 4900 package ... but i will request to use 3900's package the extra 10000 I will plan to tailor make a bed with computer desk.

會唔會恆昌都有d新/好既design. 但只不過係要加錢架??

我近來買了一些室內設計雜誌.. 有些都有介紹香港新樓設計的.....
見到d design真係好新好creative.....
見到你地咁講恆昌 真的好擔心..

另外 我想問恆昌係咪唔包裝修的??/
例如腳線呀...門框呀...其他傢俬呀..
如果搵第d人做裝修.. 但又有要用恆昌既傢俬.. 係咪好似有問題??

恆昌唔包裝修的
Kelvin & Emily :em01: :em01: 真係給恆昌玩獲金 :em01: :em01:

不如先裝修 後做傢俬 如果唔係 整花D野都0知邊個負責
Kelvin & Emily :em01: :em01: 真係給恆昌玩獲金 :em01: :em01:

Re: 恆昌一問

[quote:6c09976459="ryan"]各位好 我就是最新來註冊的RC會員...
我都只係周圍睇下RC的website 無意中發現有呢個group
原來有一班咁團結的業主呢

我都係係度先知原來開始可以選傢俬

但我想問去邊間恆昌最好呢?
同埋有邊幾間同係邊度??

我想先去看看...但到時臨急臨忙選得唔好呢

謝謝 :[/quote]

歡迎你Ryan ~~
先去睇下係好架
心裡有數 之後再去揀時就無咁呢 hair ~

還想問一問 有無人會搵埋恆昌做裝修呀??

因為我真係諗唔到 點樣可以用恆昌既傢俬 但又搵第間做裝修呀............. :twisted:

原來裝修真係好煩架~! :em03:

[quote:9275941ec2="ryan"]還想問一問 有無人會搵埋恆昌做裝修呀??

因為我真係諗唔到 點樣可以用恆昌既傢俬 但又搵第間做裝修呀............. :twisted:

原來裝修真係好煩架~! :em03:[/quote]

無架喇 ...
恆昌又唔係裝修公司
如果你想自己裝修到間屋靚靚
不如想辦法換其他野 ....

[quote:fd90673762="ryan"]我咁樣係咪無得delete item退錢架?[/quote]

有得delete item 但冇得退錢.........可以將多出黎的錢來upgrade 的傢俬.....eg. 改油壓床(要加600) 咁當然要睇下佢refund 有幾多la..........

[quote:d793c5a754="ryan"]另外 我想問恆昌係咪唔包裝修的??/
例如腳線呀...門框呀...其他傢俬呀..
如果搵第d人做裝修.. 但又有要用恆昌既傢俬.. 係咪好似有問題??[/quote]

腳線應該係承建商做埋的..........至於門框同門都包左................

如果你想攪裝修咁應該係先裝修後整傢俬............裝修咁大灰塵..........而且你放晒d傢俬落去仲邊有位郁動呀.............