藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 8462|回復: 38
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣已經有入伙紙 [複製鏈接]

成報 (20DEC03)

徐建東賣藍澄灣賣得好開心
和黃地產今年久休復出賣青衣藍澄灣,結果銷情理想,和黃樓神徐建東昨日總結,話呢個盤累售逾九成,收23億現水,餘下不足200伙,而且今年只係有三個新盤售出超過1000個單位,藍澄灣係其中之一添。佢又話,中記於這個盤成績都好好,所以特別予以表揚。原來藍澄灣已經有入伙紙,等埋滿意紙就可入伙,所以明年起發展商因應樓花期縮短,將即供優惠由4%減至2%,而「好易供」亦同步取消,不過聖誕入市人士則繼續有不同數。

東 方 日 報 (20DEC03)
和 黃 地 產 副 董 事 總 經 理 徐 建 東 稱 , 藍 澄 灣 乃 年 內 本 地 銷 情 最 快 突 破 一 千 伙 的 新 盤 , 至 今 已 累 積 加 價 百 分 之 五 至 六 , 套 現 逾 二 十 三 億 , 目 前 僅 餘 最 後 約 一 百 五 十 伙 , 平 均 呎 價 二 千 七 百 元 , 由 於 剛 取 得 入 伙 紙 , 樓 花 期 亦 縮 短 , 故 下 月 一 日 起 將 即 供 樓 價 折 扣 減 至 百 分 之 二 , 並 取 消 原 等 同 樓 價 約 百 分 之 一 的 「 好 易 供 」 優 惠 。

咁快有...

SOURCE FROM GOHOME.com

滿 意 紙 與 入 伙 紙 之 分

http://www.gohome.com.hk/resources/article/info/case0017.asp?src=res&eng=n
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

咁"理論"上我哋係咪可以即時可以入伙呀?
不過我估都要4月中至可以收樓,
因我又供又租,好想快d入伙呀!

[quote:31e271adfe="abo&keung"]咁"理論"上我哋係咪可以即時可以入伙呀?
不過我估都要4月中至可以收樓,
因我又供又租,好想快d入伙呀![/quote]

me too.... 希望快d入伙啦......

如果可以快d搞掂埋張滿意紙就好啦

then? nothing change!? we still receive flat on coming April - Jun.

[quote:8141de3cca="我是誰"]then? nothing change!? we still receive flat on coming April - Jun.[/quote]
我唔係好同意呢位先生的講法. 我從來沒有放氣快D入伙的理想 剛才睇完呢個新聞 燃點起我心中的一團火 我感覺到係呢個MOMENT -- 要爆勒.....
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

[quote:ec9267d86c="CJ"][quote:ec9267d86c="我是誰"]then? nothing change!? we still receive flat on coming April - Jun.[/quote]
我唔係好同意呢位先生的講法. 我從來沒有放氣快D入伙的理想 剛才睇完呢個新聞 燃點起我心中的一團火 我感覺到係呢個MOMENT -- 要爆勒.....[/quote]

???什麼事令你要爆勒??
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

可喜可賀
:em19:
:em19: 人生得意須盡歡 莫使金樽空對月 天生我才必有用 千金散盡還復來