藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2770|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

請各位選用地磚的業主留意!!!!! [複製鏈接]

我都係用地磚 到時要小心睇真D.

http://www.banyanclub.com:8383/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3633
大眼

Sorry I don't have password so I cannot enter this page
:detective :detective :detective

Reg an a/c for tempory use.
大眼

can you describe what did he said?

Re: 請各位選用地磚的業主留意!!!!!

[quote:b9ee474c3d="cliff"]我都係用地磚 到時要小心睇真D.

http://www.banyanclub.com:8383/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3633[/quote]

內容如下:

本人是2座業主 在收樓時發現地台地磚之接駁位(房與廳之間)不對紋 很外眼! 初時以為是這樣 但本人再看看自己住的單位地台 發現又不是這樣 全部都對紋 因此本人以為是CK的設計 所以再到CK其它樓盤-海軒看看 原來海軒都是對紋的 只是泓景臺不是 因此再加DEFECT
交了DEFECT後 CK有位員工同我講話查一查 跟住覆我話全部單位都是這樣 問我要不要仍然加在DEFECT 我說當然要 因為選了用地磚好似重難看過地 點知連個員工都話 見我仍然要加在DEFECT先同我講 都有幾個業主都投訴 事實佢都覺幾難看!

1. 請問是否各位用地磚業主 都是不對紋呢?
2. 如果是 請各位用磚業主一定要齊心 要求發展商要重做 因發展商好似
不想幫我地重做!

Re: 請各位選用地磚的業主留意!!!!!

[quote:0800965e20="Cal & Cel"][quote:0800965e20="cliff"]我都係用地磚 到時要小心睇真D.

http://www.banyanclub.com:8383/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3633[/quote]

內容如下:

本人是2座業主 在收樓時發現地台地磚之接駁位(房與廳之間)不對紋 很外眼! 初時以為是這樣 但本人再看看自己住的單位地台 發現又不是這樣 全部都對紋 因此本人以為是CK的設計 所以再到CK其它樓盤-海軒看看 原來海軒都是對紋的 只是泓景臺不是 因此再加DEFECT
交了DEFECT後 CK有位員工同我講話查一查 跟住覆我話全部單位都是這樣 問我要不要仍然加在DEFECT 我說當然要 因為選了用地磚好似重難看過地 點知連個員工都話 見我仍然要加在DEFECT先同我講 都有幾個業主都投訴 事實佢都覺幾難看!

1. 請問是否各位用地磚業主 都是不對紋呢?
2. 如果是 請各位用磚業主一定要齊心 要求發展商要重做 因發展商好似
不想幫我地重做![/quote]

唔係呀化  :em05: 容咩易到時要攪1大段時間至交到屋俾我架 :cry:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

ha ha :em13:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:

點對紋法?

Is it the difference vertical and horizontal only? or exactly difference  model or texture?
Brian & Lisa................... :em20:............... :em21: