藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: calvin and mei
打印 上一主題 下一主題

大家有無發現RC有些layout plan有出入!!!!! [複製鏈接]

唔知會唔會係講緊呢個位呢 if yes must can't worry la because this's fixed & i think not effect ourself :?:
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

no wor...A 座係638呢 不是683的.
should be this:

[quote:1864057848="hales"]no wor...A 座係638呢 不是683的.
should be this:[/quote]

sorry is my mistake blk. a is638' & what do u mean (should be this):?:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

我有attach張圖阿....你睇唔到張圖??@@??

不是這樣.
在floor plan中 這些單位飯廳個牆是凹入去的 同時大細房中間是無牆的.

floor plan不在身邊. 只好畫出來.
凹入去的牆我用紅色畫出來.
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

唔明wor?!?!?!?! :? :?
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

我不是受害者!!!! :roll:  :roll:

其實這個凹位在恆昌個示笵單位係有show唔爬上床就睇唔到(可以放書架用估計

有1呎x1呎想清楚d可以問吓吳小姐).
目只近觀心能望遠

Re: 大家有無發現RC有些layout plan有出入!!!!!

[quote:9de72e99cd="stephenyeong"][quote:9de72e99cd="Teresa&Fai"]你點知架??????????[/quote]

樓書都有寫. 不過都幾怪
Tower 1 Unit B L6 - L16
Tower 1 Unit C L6 - L16
Tower 6 Unit G L6 - L49
是獨立三張紙... 不是釘入樓書(我本樓書是夾住3張紙)個圖是 一房???
一間大房.[/quote]

我諗我可能明明地你講咩
樓書寫的 Tower 1 Unit B L6-L16 是不是因景觀問題 所以由將房的間格對調 即由直廳變成橫廳.............
而樓層越高 因為所需承托力較細 所以牆身較薄同可以偷多少少位入屋........所以低層單位有些室內面積因而牆身較厚及多些凹位..........

是不是這樣呀...............

[quote:0c71996894="stephenyeong"]不是這樣.
在floor plan中 這些單位飯廳個牆是凹入去的 同時大細房中間是無牆的.

floor plan不在身邊. 只好畫出來.
凹入去的牆我用紅色畫出來.[/quote]

無錯 係咁架
而且你地會比其他正常單位多個窗 ~~