藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tako and Sukie
打印 上一主題 下一主題

有冇人打算明年結婚呀 [複製鏈接]

Tomato

你大概都準備得七七八八了嗎?你有冇打算買回禮禮物送比D親友呀?我那時在金都買了二百個(有不同款不同顏色任擇)香花瓷器公仔連心形Thank you 咭都係每個$5可於客人到場時派發既得體又顯出你的心思客人收到都會喜歡的!不妨考慮考慮.:roll:

Tomato

你講得啱我d回禮禮物都係放喺reception因為我要保證人人有份驚如果放喺枱上有人會拿多一份攪到有人冇禮物. :roll: 你就好啦!d親戚唔會理d回禮禮物我d親戚飲完酒後仲走來問我可唔可以每一個款比多隻佢地攪到我結完婚第二日仲要去買多幾十個差點連我自己都冇!!!

Tomato

嘩!結婚喎!梗係為自己唸啦!千企唔好做d自己明知會後悔嘅嘢!!!
這方面我就比你好彩我地d父母都由我地自己攪佢地話"你們朋友多要得得體體你們自己決定啦!"所以vcd簽名布進場真情告白玩新人等全部都有做.我進場時用咗"結婚進行曲"張vcd用咗"cannon in D"做 background 敬酒時用"celabration"多數是純音樂如果你爸爸叫你唔好播英文歌咁純音樂得唔得呀? :roll: 我唸MD就難少少不過都係問吓酒店穏陣d!歌方面如果你有什麼想幫手即管開聲喎!

咁有趣! :

Tomato

都唔知點安慰你好......世事往往就是這麼無奈......希望你可以盡快重拾心情啦!!!
你令我想起我們的遭遇都有些相似我老公的公公在我們結婚前一個月去了........
傷心之餘還算幸運如果他遲幾日去我們連婚都不能結到時要改酒席改所有嘢....

冇錯都係嗰一句"珍惜眼前人"唔好再同屋企人吵架大家互相愛護忍讓多點遷就老人家畢竟可以孝順他們的日子實在不多!!!

Hi Kiliyan

我係係帝京宴會廳擺不是中菜廳(帝京軒)啊!

To 45B

帝京有得碌卡酒席方面應該不是問題喎!至於其他什費亦不用太擔心因為你是05年3月結婚可以分開每個月處理一樣問題如3月影相4月租衫5月租車等等...不過男家給女家的禮金就人人不同可大可少!!!!!
當年我們4月決定11月結婚亦是似著這個步驟做的.