藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tako and Sukie
打印 上一主題 下一主題

有冇人打算明年結婚呀 [複製鏈接]

P女
你諗住幾時結婚呀?恭喜晒!

我係買左rc後先至決定結婚咋!!直至現在都係用左約半年籌備!

如果你諗住要d結婚相for擺酒 整帖......等等 禁就要早一d去買package喇!因為你揀邊間影都需要時間 到買左package 又要book時間影 快則兩個月 慢則3個月(我見有d人影蒙xx沙、法x、新x地等熱門婚紗店 都要等3、4個先有得影!)影完預1-2星期揀相 之後又要預2、3個月先有相拎(我舊年9月book時間 12有得影,而家要到4月先可以取相 我迫個sales早d比 佢只係比我預早d取張油畫咋!!)

擺酒方面 聽聞年尾好full喎!不過 可能你會好好彩搵到的。我細妹個同事 好遲先至搵酒席 竟然比佢book到3月6日大會堂美心 3月6日係超級好日呀!

留意0下幾時有expo 又可以學0下野 又可以買到平野!好似2月又會有expo喎!

不過 都係要諗0下你結婚0個日係唔係好日 如果係好日就要早d預備!因為酒席、租衫、book化妝等都多人爭0架!!如果好似我禁 揀個普通好日 就可以唔駛禁急啦!!

我地都係買左rc先決定結婚 我地都會係年尾
乜影相咁麻煩架?因我d朋友 屋企人都好耐冇攪結婚 所以我乜都唔識 好彩有你地班姐妹問下......thx a lot!  ....... :em21:
今年係好年 年尾一定多人結婚 我都怕book唔到地方呀..... :cry:
我知道二月會有個expo 如果我到時至攪 會唔會太遲?

年尾結婚宜家開始搵地方差唔多喇如果你想揀大好日我諗已經full哂不妨去wedding expo睇睇

P女
expo都未必有好多間酒樓、酒店比你揀!!你去expo之前 最好買d結婚雜誌睇
0下!!雖則話香港d結婚雜誌好貴 (最貴35蚊 最平25蚊) 又無乜野睇 但係佢地d酒樓、酒店廣告係特別多同詳細 你可以比較一0下先至決定!!

有問題即管開聲 我相信好多鄰居都可以幫到你 唔好客氣呀!

猴年吉日:
2715192731/1/2004
9182127/2/2004
411/3/2004
82427/4/2004
6121518212230/5/2004
56122124/6/2004
361123/7/2004
413162531/8/2004
61128/9/2004
5182430/10/2004
812172026/11/2004
2912151931/12/2004
59132125/1/2005

Tomato

你大概都準備得七七八八了嗎?你有冇打算買回禮禮物送比D親友呀?我那時在金都買了二百個(有不同款不同顏色任擇)香花瓷器公仔連心形Thank you 咭都係每個$5可於客人到場時派發既得體又顯出你的心思客人收到都會喜歡的!不妨考慮考慮.:roll:

[quote:f2ea0dc17d="Hotcake"]Tomato

你大概都準備得七七八八了嗎?你有冇打算買回禮禮物送比D親友呀?我那時在金都買了二百個(有不同款不同顏色任擇)香花瓷器公仔連心形Thank you 咭都係每個$5可於客人到場時派發既得體又顯出你的心思客人收到都會喜歡的!不妨考慮考慮.:roll:[/quote]

Hotcake
我都係好娘禁買左d盒仔 諗住放d糖或朱古力當回禮禮物咋!因為我同男朋友請的朋友唔多 多數請的都係上左年紀0既親戚 佢地根本唔會理d回禮禮物 所以無花心思lor!係喎!你d回禮禮物係放0係reception 定係放0係枱上面??會唔會放0係reception枱上面好d呢?鍾意就"螺" 唔好浪費嘛!!

而家最驚係沙士................ :em18:

Tomato

你講得啱我d回禮禮物都係放喺reception因為我要保證人人有份驚如果放喺枱上有人會拿多一份攪到有人冇禮物. :roll: 你就好啦!d親戚唔會理d回禮禮物我d親戚飲完酒後仲走來問我可唔可以每一個款比多隻佢地攪到我結完婚第二日仲要去買多幾十個差點連我自己都冇!!!

Hotcake

我連vcd都無得播!簽名布又無 差d連進場都唔比做!!有時諗應唔應為左d老一輩0既親戚而放棄另一班後生0既親朋戚友呢??

你擺酒0個陣有無播歌0架??我一定會播歌0架!因為我好鍾意聽歌嘛! 但一定唔要d大龍鳳音樂lor!我爸爸叫我唔好播英文歌 因為d老人家唔懂聽 哈哈!我唔會理
0架!佢地聽先算啦!你估酒店有無MD播呢??如果用vcd 默要整隻翻版碟?? :!:

Tomato

嘩!結婚喎!梗係為自己唸啦!千企唔好做d自己明知會後悔嘅嘢!!!
這方面我就比你好彩我地d父母都由我地自己攪佢地話"你們朋友多要得得體體你們自己決定啦!"所以vcd簽名布進場真情告白玩新人等全部都有做.我進場時用咗"結婚進行曲"張vcd用咗"cannon in D"做 background 敬酒時用"celabration"多數是純音樂如果你爸爸叫你唔好播英文歌咁純音樂得唔得呀? :roll: 我唸MD就難少少不過都係問吓酒店穏陣d!歌方面如果你有什麼想幫手即管開聲喎!