藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tako and Sukie
打印 上一主題 下一主題

有冇人打算明年結婚呀 [複製鏈接]

[quote:a1aa9dd4b6="bikbark"][quote:a1aa9dd4b6="Hotcake"]11月11日代表一夫一妻一生一世![/quote]
un un la thanks![/quote]
咁12月12日係...  :em12: ...just kidding...

by the way be vigilant if your man chooses 2月29日! The aniversary will be 4 yrs later! :em17: He save the gifts for 3 years...

Hotcake

你0係帝京個菜單大約有d乜?????包唔包鮮橙????
我而家0係沙田帝都擺 計埋酒水都要$6000一圍!
我個菜單唔包橙 又唔包紅酒..........好煩惱!
其實酒店係唔係唔包呢d呢??

我又有開心事 想同大分享
我上個禮拜已經揀左婚紗相喇!好靚呀!:em04:
影相同揀相0個日都好開心呀!有無人諗住影婚紗相呀??????
我真係要極力推薦"現x經x"

佢地d sale真係超級nice 又唔會迫人買相同加野
唯一唔好係無外景 但係我覺得背景都ok!
佢地換左新studio 而家0係葵芳 好方便啊! (我影0既時候仲0係北角呢!陰公!)
我唔係賣廣告0架!

搞結婚的過程中 最開心都係影婚紗相!!!   

[quote:b88ea8c674="Tomato"]Hotcake

你0係帝京個菜單大約有d乜?????包唔包鮮橙????
我而家0係沙田帝都擺 計埋酒水都要$6000一圍!
我個菜單唔包橙 又唔包紅酒..........好煩惱!
其實酒店係唔係唔包呢d呢??

我又有開心事 想同大分享
我上個禮拜已經揀左婚紗相喇!好靚呀!:em04:
影相同揀相0個日都好開心呀!有無人諗住影婚紗相呀??????
我真係要極力推薦"現x經x"

佢地d sale真係超級nice 又唔會迫人買相同加野
唯一唔好係無外景 但係我覺得背景都ok!
佢地換左新studio 而家0係葵芳 好方便啊! (我影0既時候仲0係北角呢!陰公!)
我唔係賣廣告0架!

搞結婚的過程中 最開心都係影婚紗相!!!   [/quote]
阿茄,你最終都係要擺酒,避唔到
擺酒都真係幾熱鬧幾開心,有個朋友o岩o岩o個個星期六擺酒,見到佢雖然好"支力"咁,不過就蓮子蓉咁o既面口,全日都笑得好甜

你d靚相...唔知有無機會睇o下呢?
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

或者到時會開心啩!因為超出預算 駛多好多錢 同埋我同男朋友根本唔想舖張
所以我只係請左四個好同學 其餘的都係一d十年唔的親戚..............真係好愁!

好彩我死都唔肯搞過大禮 出門接新娘0者 否則後果不堪設想呀!

我d相要4月先有得"螺" 唔知rc 收樓未呢?????
bibark 到時再比你睇呢!

Tomato

我個套餐都唔包鮮橙和紅酒我們那時在街市買咗成箱橙運去酒店不過唔算貴大概$1.5/個如果要向酒店買要$150/圍.而紅酒就向一間公司買價錢有平有貴不過飲唔曬可以退番d貨比佢攞番$.

我那時的酒店送羅浮宮套餐所以我們去了那裡影都幾好我記得當日影咗八成後個天下起雨來個攝影師居然比我們約過另一日再影外景!此外個sales都冇迫我們買多d相仲叫我們如果唔係咁鍾意唔好要等我仲約咗兩個有經驗的朋友一齊睇相準備同佢講數添!!!

唔知Tomato你訂咗花球未葵芳葵涌廣場一樓有間花店的套餐都幾抵如果未訂而又方便的話可以去問吓價.

Hotcake

唔該晒!!!!
花球我諗我會在旺角訂 因為上次訂左個玫瑰花球連頭花、襟花、手花 都係200蚊!!!都唔錯0架!!

不過 我而家個花球要用成日 要用有花託0個種 要貴d lu!唔知用唔用玫瑰好!!!我個人好最鐘意玫瑰 唔知玫瑰可唔可以捱0禁耐??????

人地話蕙蘭可以keep耐d 又要貴d lor!!

你話葵芳間花店個package係點0架!!!格0下價嘛................

唔好意思想問多你兩條問題 希望你唔好介意..............你擺左幾多圍????有無賺呢???因為我男朋友會比返自己0個幾圍 其餘的都係我爸媽出 我想知人情會唔會cover到酒席錢..............我對爸媽要出錢係好內疚!!!!!!! :cry:

[quote:1c51cd1aed="Tomato"]Hotcake

唔該晒!!!!
花球我諗我會在旺角訂 因為上次訂左個玫瑰花球連頭花、襟花、手花 都係200蚊!!!都唔錯0架!!

不過 我而家個花球要用成日 要用有花託0個種 要貴d lu!唔知用唔用玫瑰好!!!我個人好最鐘意玫瑰 唔知玫瑰可唔可以捱0禁耐??????

人地話蕙蘭可以keep耐d 又要貴d lor!!

你話葵芳間花店個package係點0架!!!格0下價嘛................

唔好意思想問多你兩條問題 希望你唔好介意..............你擺左幾多圍????有無賺呢???因為我男朋友會比返自己0個幾圍 其餘的都係我爸媽出 我想知人情會唔會cover到酒席錢..............我對爸媽要出錢係好內疚!!!!!!! :cry:[/quote]

0也唔係男家俾晒所有酒席,而男家只可取回男家親友的人情,而女家則要上繳外母大人嗎 :em06:

可能各處鄉村各處例。其他朋友你們是怎樣安排呢,好讓我弟時點樣講數 :em12:  :em12:

一條屎橋...
去酒樓打邊爐(cheap 就 cheap d 最多加料叫窩趐) or high d 去日本餐廳包場放題...  :em12:

又唔屎喎,計落有so,埸地方面可以找些大睇d,例如hotel ballroom 或會展

都幾屎架... 男人就話冇計較o者 女仔同老人家可能唔接受 覺得冇面架...